Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Konto bankowe bez peselu

Polecane posty

Gość gość

Dzien dobry. Czy ktos moze zalozyc konto w banku majac nasze dane imie nazwisko adres itd.a inny nr PESEL. Bank sprawdza tylko poprawnosc peselu czy sprawdza takze jaka tak naprawde osoba jest do niego przypisana? Podejrzany typek przez telefon uzyskal ode mnie imie nazwisko adres a gdy chcial jeszcze pesel to zakonczylem rozmowe. Duzo widzialem o chwilowkach na czyjes dane I teraz troche sie martwie . Pomocy , bac sie czy nie ?

Gość rimzini
Wiesz co nie wiem czy tak się da.... Banki mogą przetwarzać dane a to dlatego,że jest tajemnica bankowa. I nawet jeśli wyślesz im pesel to na pewno to nie wycieknie. Informacje o zakłądaniu kont w poszczególnych bankach znajdziesz na tej stronie: http://www.tanie-konto.pl/ Nie sądze jednak aby była możliwość założenia konta w jakimś bankku bez peselu.

Gość kamas123456789
Założenie konta a tym bardziej wzięcie kredytu bez peselu jest niemozliwe. Ja mam konto ww banku Raiffeisen za którego prowadzenie nie płacę. Mam też darmowe wypłaty z bankomatów pakiet przelewów i bankowość mobilną a konto jest oprocentowane.