Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak poprosic o dzien wolnego w pracy.

Polecane posty

Gość gość

Witam, Mam prosbe, prosze poradzcie jak poprosic o dzien wolnego w pracy. Pracuje w 3 osobowym zespole juz 4 lata (mieszkam za granica) w dosyc duzej firmie. Pracuje z bratem wlasciciela. Jako tako nie mamy szefa tylko miedzy soba uzgadaniamy kiedy kto bierze wolne (np na wakcje itd). Gdy ktores z nas potrzebuje wolnego tez nie ma problemu i zawsze odbywa sie to tak, ktores z nas mowi ze potrzebuje wolnego .. bo...idzie do lekarza, ma spotkanie rodzinne, bo zona/maz/dzeci maja urodziny. Zawsze jest podawany jakis powod. Np kolega mowi ze jutro go nie bedzie bo dostal bilety na jakis tam koncert gdzies tam, i zaraz wszyscy sprawdzamy. Np ja jak potrzebuje wolnego jechac do Polski to tez nei ma problemu. Generalnie towarzystwo jest mile i przyjazne. No i mam w czawartek rozmowe o prace - dostalam bardzo ciekawa oferte pracy - i naturalnie chce isc na rozmowe z tym ze w innym miescie. Odpada zwolnienie sie na pare godzin, bo to daleko. Jestem tutaj sama wiec spotkanie rodzinne, sprawy rodzinne tez oodpadaja. Jezeli chodzi o wizyte u lekarza - niepisana zasada w naszej firmie jest taka ze idziemy do lekarza i nam za to placa - nie bierzemy urlopu. Ja np mam wizyte u specjalisty pod koniec czerwca. No iteraz jakie pomysly jak zapytac o wolne w czwartek. Dodam ze mam bardzo malo urlopu, chyba zostal mi tylko jeden dzien. Jaka odpowiedz byla by neutrlana ( nie chce klamac o lekarzu )Myslalam tez ze w dzien pracy zadzwonie i powiem ze jestem chora... ale co tak na jeden dzien (chorobowe mamy nie platne) a nei chce klamac bo pracy moge nie dostac. Dodam ze chce zmeinic prace i bede chodzic mam nadzieje na wiecej rozmow. Co powiedziec zeby bylo dobrze?

Gość gość
niech ktoś ku*wa odpowie!

Gość gość
halo jest tu kto?!

Gość gość
a to ch*j wam w d*py skoro nie chcecie mi pomóc

Gość gość
ehhh spamerzy...... te dwa powyzej to nie moje wypowiedzi (autorka) ale spoko ...hehe podbijacie do gory posta. Prosze o odpowiedzi

Gość gość
Potrzebuje dzien wolnego

Gość gość
Dzwonisz rano i mowisz ze cie nie bedzie bo dostalas grype żołądkową.

Gość gość
do kogo dzwonię?

Dodam ze chce zmeinic prace i bede chodzic mam nadzieje na wiecej rozmow. x to się zwolnij. widać, że masz w dupie komfortowe warunki. na pewno ktoś bardziej zasługujący będzie się cieszył.

Gość gość
do swojej mamy

Gość gość
;-) wlasnie nie mam w dupie komfortowych warunkow pracy.....gdybym miala to bym sie zwolnila, lubie ta prace i tych ludzi, dlatego nie chce klamac, ale nie moge tez powiedziec ze ide na rozmowe o prace. A chce zmienic prace poniewaz mam bardzo daleko i dojazd zajmuje mi 1.5h w jedna strone a o 4 latach to bardzo meczace. No i zawsze mozna miec lepsza prace ;-) dlatego szukam ;-)

Gość gość
zdzwon i powiedz ze jestes chora

Gość gość
Powiedz, że masz prywatne sprawy do załatwienia.