Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co kupują rodzice na chrzest dziecka?

Polecane posty

Gość gość

Co maja kupic rodzice a co matka chrzestna i ojciec chrzestny? Niedługo nasze dziecko ma chrzest i nie wiem zupełnie co i jak. Prosze o pomoc i poważne odpowiedzi.

Gość gość
Rodzice wyprawiają chrzest. Nasze dziecko od nas materialnego nie dostało nic. Nic:-)) Od chrzestnych prezenty. Skoczek Fisher i stolik edukacyjny. Ty wiesz najlepiej, czego potrzebuje Twoje dziecko. Nie durne strony internetowych, które narzucają,co kupić, a co nie. Jeśli sprawi Tobie radość łańcuszek lub kolczyki powiedz to chrzestnym. Jeśli bliblis to też ok, może ubranka lub zabawki, też ok. Patrz na siebie, nie ns wszystkich wokół.

Gość gość
09:21 wlasnie o wyprawianie mi chodzi :) moze źle ujęłam zapytanie, bo zastanawiam sie czy ja i maz powinniśmy kupic świece, szatke? Czy cos oprocz tego? Czy matka chrzestna kuluje szatke a ojciec chrzestny świece?

Gość gość
Tak - chrzestną biała szatkę, chrzestny świecie, idziecie jeszcze wszyscy do spowiedzi wcześniej i tyle:)

Gość gość
Co za materialistki tu siedzą. Wychodzi szydło z worka-pierwszą myśl kasa i prezenty. Dopiero po informacji autorki doszło do pani wyżej, że chodziło o szatkę i świece...

Gość gość
Bez hejtu :) dzieji za informację, myslalam ze trzeba cos jeszcze. To jeszcze jedno pytanie, czy spowiedz musi byc przeprowadzona przez proboszcza z mojej parafii czy tez moge isc do spowiedzi do kościoła niedaleko i innego księdza?

Gość Matt123
Nie trzeba iść do spowiedzi do proboszcza :) A z prezentów na Chrzest to warto pomyśleć o prezencie religijnym np. różaniec na rękę. Ładne są tutaj www.niewswiatyni.pl

Gość gość
UP :)