Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Teście obiecali pieniadze na ślub ale jak usłyszeli ile kosztuja to teścia mówi

Polecane posty

Gość gość

że nie da. Co teraz? Ślub we wrześniu, zaprosiłam 172 osoby, a teścia mówi ze nie da i że mogłam wczesniej z nią rozmawiać! Co robić? Brac kredyt? Czy można ja jakoś zmusić? Narzeczony mówi że jego to nie interesuje i abym robiłą co chce.

Gość gość
Albo głupia Ty jesteś :-D Albo głupie prowo :-D Szok. Planujesz ślub nie mając pieniędzy? Weź kredyt, który będzie Cię trzymał przy mężu kolejne 10lat :-D

Gość gość
Kredyt na wesele hahahhahahahahahhaha puknuj się w głowę autorko.

Gość gość
Ślub we wrześniu dopiero. Już zapraszałas? Dostałaś potwierdzenia, że wszyscy będą? Bo wątpię. Założę się, że połowa ludzi odmówi.

Gość gość
Nawet jeżeli połowa odmówi, to przyjedzie ponad 80 osób, a jej pewnie nie stać na 5 gości. To pewnie prowo, ale jeżeli nie, to trzeba odwołać wesele i zrobic tylko skromny obiad dla najbliższych. To opłacicie z kopert.

Gość gość
A co to jest "teście"? I co to jest "teścia"? Bo brzmi nieco podobnie do "teściowie" czyli rodzice męża, zaś "teścia" do "teściowa lub teść", ale nie wiem co i kogo masz na myśli. Ale jeśli piszesz, że mieli sać pieniądze to pewnie nie coś a ktoś. No ale ty przecież teściów nie masz jeszcze, bo ślubu nie było, tak? Już wiem! Teście i teścia to jakieś parabanki? A tak na poważnie, nikt w prowo nie uwierzy, bo nikt nie sprasza gości zanim nie będzie miał zaklepanego i opłaconego zadatkiem terminu wesela na sali/restauracji/lokalu. A ilość osób też orientacyjnie określa się już przy zaklepaniu sali, bo własciciel sali musi wiedziec czy to wesele na +/- 50 czy na +/- 150 osob.

Gość gość
0/10