Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wypada iść na samo wesele?

Polecane posty

Gość gość

Jestem zaproszona na ślub i zastanawiam się czy wypada nie iść do kościoła tylko przyjechać na samo wesele?

Gość gość
Generalnie to nie wypada. Jeśli masz ku temu bardzo ważny powód, to myślę, że młodzi zrozumieją. Tylko oczywiste, że wchodzisz na salę weselną i od razu idziesz w stronę młodych z życzeniami, a nie się rozsiadać;-)

Gość gość
mysle ze nie wypada. wesele jest dodatkiem do slubu, nie na odwrót

Gość gość
Ja bym zrozumiała tylko,gdybyś np.leciała z USA na slub i by ci się samolot spóźnił 3 godziny......

Gość gość
na pewno ale w roli ducha hopkirka

Gość madry czlowiek3888
nie wiem jakie sa u was zwyczaje...ale u mnie PANSTWO mlodzi witaja gosci pod swoim domem,,,jadą do kosciola lub URZEDU. zyczenia sie składa mlodym PO Ceremoni zalsubin.Czyli albo pod kosciolem,albo po wyjsciu z urzedu S>C. I potem ludzie jadą autobusem do restaruacji. Tam witają ich rodzice chlebem i solą,wypija sie szampana.Zjada obiad.Restauracja to nie jest miejsce zeby wpasc z nienacka czy skaldac zyczenia,GRATULOWAC z okazji czegos czego sie nie widziało...Musiałabys miec wazy powod zeby nie widziec przysiegi.:) Jesli masz jakies religijne blokady to mozesz stac pod kosciolem cała msze.Moim zdaniem bardziej wypada nie isc na wesele niz na slub.