Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jutro musze wyjść na miasto karmie piersią i co tu zrobić podać mm

Polecane posty

Gość gość

Maluch 15 dni. Zostanie z moja mama. Mam mleko mm bo dokarmiłam myślałam że nie mam pokarmu ale już się laktacja rozkręcila. Na pewno zejdzie mi z 2 godziny albo i więcej musze pójść do pracy, złożyć papiery na becikowe, zapisać dziecko odebrać PSL. Myśle żeby mama podała mu w tym czasie mleko mm? Będzie ok?

Gość gość
A o laktatorach nie slyszalas?sciągnij mlleko

Gość gość
Kolejne durne prowo, w oczekiwaniu na odpowiedź "ojej nieeee, odciągnij i podaj swojeeeee, tylko nie mm". Jak będziesz chciała, to podasz i pomidorową, co nam do tego.

Gość gość
Słyszałam ale mam tylko ręczny i nie chce mi się tyle czasu ściągać. Lepiej wygodniej I szybciej podać mm ☺ Jest tu jakaś mama co karmi mieszanie?

Gość gość
Tylko żebyś nie dostała jakiegoś zastoju pokarmu albo zapalenia jak na czas nie sciagniesz mleka. Jak chcesz karmic mieszanie to karm ale dbaj o siebie bo skończysz w szpitalu.

Gość gość
Od jednego razu zapalenie? Szpital?

Gość gość
haha zastój bo nie odciągnie przez 2-3h. Ja odciągałam (karmiłam tylko odciąganym) o 6 - 12 - 18 - 22 (tylko 4 razy dziennie od razu na dwa karmienia) i nie miałam problemów z cycami ani z zastojami. Odciągałam od wyjścia ze szpitala czyli już po 4 dniach

Gość gość
Od jednego razu dziecku nic nie będzie. Ja w takiej sytuacji podalam mm . musialam wyjsc na 3h a sciaganie szlo tragicznie. Po powrocie nakarmisz normalnie i juz.

Gość gość
Niestety nie mam laktatora elektrycznego. Recznym idzie się zapłakac. A jak innymu razem też będę miała taką sytuację? Albo jak będę chciała gdzieś pojechać na cały dzień na wycieczke nie mowie ze juz teraz ale za miesiąc to tez podać mm? Jak nie będę miała miejsca do karmienia? Jak wtedy spakować wodę? W butelkę? Czy lepiej termos?

Gość gość
Nie martw sie na zapas. Jak pojedziesz z dzieckiem to podasz piers. Zawsze miejsce sie znajdzie. A jak bedziesz sama to albo cos sciagniesz albo mm.

Gość gość
Martwię się :) bo juz mi się marzy wyjazd ze starszym dzieckiem do jakiegoś parku rozrywki

Gość gość
Możecie sie śmiać z tych zapalen ale ja właśnie tak miałam. Nie odciagnelam mleka, zrobil sie zastoj a potem zapalenie. Ale ja mialam piersi bardzo podatne na zastoje i zapalenia kilka razu przy kazdym dziecku chociaż bardzo uważałam. Tak tez sie zdarza, na biologie nie mamy wpływu.

Gość gość
Po prostu bierzesz ze sobą dziecko, na pewno jest jakies miejsce w pracy, gdzie bedziesz mogla nakarmic, najlepiej wez mame do pomocy, skoro ma czas. Albo nakarm przed wyjsciem, 2 godziny spokojnie wytrzyma.