Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prawiemama

Czerwone rozstępy! czy udało wam się je zwalczyć?

Polecane posty

Gość Prawiemama

Cześć, jestem obecnie w 34 tygodniu pierwszej ciąży. Od początku 4 miesiąca smarowałam się 2 razy dziennie Mustelą (piersi i brzuch) oraz Palmersem (uda i pośladki). W tamtym tygodniu zauważyłam jednak, że mimo systematycznej pielęgnacji po jednej stronie pępka pojawiły się 2 małe rozstępy. Stąd pytanie, ponieważ po lekturze forów internetowych sama już nie wiem w co wierzyć. Czy szybką reakcją udało wam się doprowadzić do zmniejszenia lub zniknięcia świeżych rozstępów? Oprócz wymienionych kremów zaczęłam smarować rozstępy maścią z witaminą A (tylko punktowo) oraz witaminą E z kapsułek (dodatkowo zaczęłam tez suplementować witaminę E doustnie). Dajcie proszę znać jakie są wasze doświadczenia w tym temacie. Wiem, że rozstępy to nie koniec świata, ale chyba każda kobieta chciałaby się czuć atrakcyjnie jako mama :)

Gość gość
Zobacz sobie produkty mamas (http://mamas.com.pl/produkty/). Ja stosowałam regularnie olejek przeciw rozstępom zamiennie z kremem i było widać efekty. Pamiętaj, liczy się systematyczność! Próbwałam wiele innych produktów z drogerii ale żadne nie dały mi takiego efektu jak te z mamas.

Witam! Rozstępy skutecznie można usunąc po okresie ciązy wykonując serię zabiegów laserem frakcyjnym w połączeniu z mezoterapią mikroigłową . Należy jednak pamiętać, że w czasie karmienia trzeba stosować metody bez użycia substancji, które mogą się wchłaniać i przenikać do mleka.