Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kto zdecydowałby się na kupno domu na wsi

Polecane posty

Gość gość

hej. przyjechalam na studia do wielkiego miasta od którego moj rodzinny dom jest 300km. W tym wielkim mieśćie poznałam narzeczonego, ślub mamy w październiku. Mamy możliwość przeprowadzenia się do domu na małej wsi oddalonej 80 km od domu narzeczonego. Czy zdecydowalibyście się kupno domu z dala od mojej i jego rodziny, od znajomych na poczet mieszkania w domku na wsi z ogródkiem ( może zrozumie ktos kto całe życie mieszkał w bloku)? Proszę o opinie :)

Gość gość
może jednak ma ktoś jakieś swoje przemyślenia?

Gość Miasto Namysłów Opolszczyznaa
Autorko wychowałaś się całe życie w dużym mieście w bloku? Tu koło Miasta znajdź dom kliknij www.m.kosikowski.com.pl (kliknij w ten link)

Gość gość
Ja właśnie kupuję domek, ale pod miastem - rzut beretem do miasta będę miała, nawet podmiejski autobus tam dojeżdża. Taka totalna wiocha i zadupie, nie dla mnie.

Gość gość
dzięki za opinię

Gość Namysłów Opolszczyznaa
17:59 Namysłów to nie wiocha ani zaduupie tylko miasto starsze od Warszawy ma wszystko i Z Namysłowa jest bezpośrednie połączenie kolejowe z Wrocławiem i do Wrocławia z Namysłowa jest tylko 60 km tj godzina drogi i w Namysłowie jest mnóstwo restauracji supermarketów sklepów dom kultury basen sauna solarium 3 siłownie browar stadion itd i sklepy typu Kaufland Biedronka Lidl intermarche Tesco itd...

Namysłów to nie wiocha bo w godzinę do Wrocławia pociągiem można bezpośrednio dojechać bo tam nie ma przesiadek i z Namysłowa do Opola jest 50 km

Zobacz sobie co znajduje się w Namysłowie , www.nosirnamyslow.pl (kliknij w ten link) oraz to www.nasznok.pl (kliknij też w ten link)

Więc Namysłów to nie dziura ani zaduupie bo Namysłów jest 60 km od Wrocławia i 50 km od Opola czyli ma dwa duże i wojewódzkie miasta blisko i z Namysłowa do Wrocławia pociągiem w godzinę dojedziesz (nie ma tam przesiadek) bo to bezpośrednie połączenie kolejowe aż na Wrocław Główny a do Opola dojedziesz codziennie autobusem

, www.nosirnamyslow.pl , www.nasznok.pl (Namysłowski ośrodek kultury) , www.startnamyslow.pl , www.activsport.pl (kliknij w te wszystkie powyższe linki)

Gość gość
To zależy jaka wieś, jak skomunikowana z miastem, gdzie pracujecie, jaki dostęp do szkoły czy przedszkola, jaki ogolnie macie plan na życie. Ja mam dom pod miatem, właściwie na peryferiach, są autobusy miejskie, do centrum około 10 minut jazdy i nie wyobrażam sobie dalej się przenieść ze wzgledu na pracę, szkoły dzieci i całą otoczke potrzebną nam na co dzień. Kiedyś mieszkaliśmy dalej, też nie daleko, ale autobus miejski był jeden i raz na godZinę i to był koszmar.

Gość gość
My niedawno kupiliśmy dom na wsi super cisza i spokój impry z sąsiadami itp polecam

Gość Prószków województwo opolskie
18:47 jesteś z Opola z Czarnowąsów przyłączonych do Opola 1 stycznia 2017 roku?)

Gość Prószków województwo opolskie
Autorko a takie osiedle w Opolu praktycznie na wsi (bo tą wieś przyłączono do Opola 1 stycznia 2017) ci się podoba? www.osiedleperlowe.pl Ta wieś nie ma rolnictwa jest gęsto zabudowana na autobusy miejskie pociągi ma supermarkety, banki, bibliotekę, świetlice klika restauracji remize stadion zakłady fryzjerskie, siłownię na świeżym powietrzu do kina i teatru w centrum Opola jest 10 minut do amfiteatru i Zoo w centrum Opola 15 minut itd...kliknij w ten link...

Gość gość
Ok

Gość gość
Ja tam wolę mieszkanie w mieście, wszędzie blisko :) a nawet w miastach są fajne zielone spokojne osiedla, mi się przyjemnie mieszka w Poznaniu. Znalazłam mieszkanie tutaj https://red-co.net/ mają sporo nowych inwestycji.