Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy powinienem dokonać wazektomii ?

Polecane posty

Gość gość

Chodzi o to, że mam żonę i jako facet nie chcę, żeby truła się tabletkami antykoncepcyjnymi, które zawierają dużą dawkę hormonów i mogą różnie wpływać na organizm w przyszłości. Jako, że wazektomia jest zabiegiem tanim, nie szkodliwym dla zdrowia i ma taką samą skuteczność jak tabletki antykoncepcyjne, albo nawet i większą (bo podobno 100%, a tabletki 99,9%) to właśnie myślę na poważnie o nim.

Gość gość
wreszcie jakiś rozsądny facet

Gość marawstala
A czemu by nie... Tym bardziej, ze pomysł jest twój

Gość cicha22
A co na to Twoja żona? Taka decyzja powinna być wspólna, chociaż ja chyba nie chciałabym, żeby mój mąż dokonał takiego zabiegu. Sama stosuję tabletki belara już dłuższy czas. Mają małą zawartość hormonów i ja wcale nie narzekam, że muszę je stosować. Tym bardziej, że dla mnie i dla wielu kobiet antykoncepcja to też pomoc przy uciążliwym pms. Też różnie się mówi o odwracalności takiego zabiegu, gdy planowałoby się dzidziusia.

Gość gość
17:33 Nie planujemy i nie chcemy mieć dzieci, ja specjalnie szukałem takiej dla siebie kobiety, która tak jak ja nie przepada zbytnio za dziećmi, nam jest dobrze tak jak jest, nic nas nie ogranicza, zero problemów typu "Kto przewinie,kto wykąpie, kto wstanie, kto pójdzie na wywiadówkę, itp" a żona powinna podziękować mi, że nie musiałaby truć się chemią.

Gość gość
Brawo dla Pana! Tabletki to syf! Na tym forum jest nachalna reklama belary i vines. Nic lepszego, a jakby faktyxznie byla mnieksza dawka hormonow, to kobieta by zaciazyla. Wszystko to samo, tylko producent reklamuje na forach. Niby bez skutkow ubocznych, ale dlugitrwale stosowanie zaburza flore bakteryjna pochwy i moze slonczyc sie uporczywymi grzybicami. U mnie bez objawow, ale po zaprzestaniu, nagle libido wzroslo (a nie bylo niskie) i kilogramy w dol ( a nie przytylam na nich). Samopoczuciw duzo lepsze bez tabletek. Moj maz jest 3lata po wazeltomii w Toruniu. Wszystko dziala jal nalezy! Razem 10lat i caly czad super seks.