Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przy jakiej pensji w Polsce nie opłaca się wyjeżdżać do pracy za granicę?

Polecane posty

Gość gość

Jaka kwota zatrzymałaby Was na miejscu?

Gość gość
zależy ile płacą na zachodzie za mycie kibli, wywożenie śmieci, kopanie rowów i zmywanie naczyć po bogatych.

Gość gość
3000

Gość gość
Skromne 10.000 bo mniej to jałmużna. No, ale białe murzyny się cieszą jak dostaną 5.000

Gość gość
Taką jak mój brat kardiolog hahah

Gość gość
Minimum 8 tysięcy

Gość gość
W Polsce da sie godnie zyc za 5000 na reke (gospodarstwo jednoosobowe), za 4000 tys tez mozna ciagnac, ale nizej zaczyna sie zycie skromne lub biedne. Ponizej 2000 zl na reke w jednoosobowym gospodarstwie to juz bieda, nie stac na nic, tylko zeby miec co jesc, w co sie ubrac, utrzymac mieszkanie i bardzo rzadko wymienic jakis sprzet na nowy ale tani. W rodzinie oczywiscie jest latwiej, bo pieniadze inaczej sie wydaje przy dwoch pensjach, nawet jesli jest dziecko, bo ogrzewanie, czynsz, podatki, prad, internet, itd. rozkladaja sie na kilka osob.

Gość gość
Mnie nawet nie kwota, a warunki pracy. Mogę przecież zarabiać 10.000 miesięcznie, nie będąc w ogóle w domu, sypiając po 4 godziny dziennie i chodzić wystrzelonym po 8 kawach...... Ja chciałbym pracować mniej (jak na Zachodzie), a zarabiać więcej niż dotychczas. Do tego bezpieczna, stabilna umowa. Tak, żebym nie bał się o utratę pracy z dnia na dzień, żebym miał prawo do urlopu w każdej chwili i dostęp do opieki medycznej. Tak dużo?