Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Obumarcie zarodka

Polecane posty

Gość gość

Witam, dwa tyg temu bylam na usg i według miesiączki bylam w 5+4tyg ciąży,a wg usg w 4+4, na wczorajszym usg według miesiączki jest 7+4 tydz, a według usg 5+4, zauważyłam dopiero w domu na poprzednim usg,że brakuje tygodnia wedlug usg, bo powinien byc chyba 6tydz?lekarz mówił ze jest okej ale czy mogl przeoczyć ten tydzień różnicy w usg czy może być coś nie tak ? Chodzi mi oczywiście o tą różnicę tygodniową z wymiarów AUA ,a nie OM bo z miesiączki są 2 tyg opóźnionienia, martwi mnie to z usg i czy to może oznaczać zatrzymanie rozwoju bo jak na razie na usg widocze samo jajo bez zarodka

Gość gość
Ja pierdziele to jakas fizyka kwantowa czy co nic nie zrozumialam

Gość gość
Ok to jasniej. Aktualnie według OM jest dwa tyg różnicy na usg , a według AUA tydzien różnicy bo powinien byc 6 tydz,a jest 5ty

Gość gość
Moj syn do 20tc z om tez byl o dwa tyg w tyl. Potem nadrobil a ostatecznie urodzil sie w 36tc z waga 3900...

Gość gość
Jeśli lekarz nie widzi problemu to nie szukaj na siłę. Jeszcze 8 miesięcy przed Tobą.

Gość gość
Chodzi mi o różnicę w usg, a nie w OM. Słyszę ze norma jest różnica z miesiączki ale o różnicy w usg AUA nie slyszalam

Gość gość
głęboki wdech i sie uspokój ...wiem, ze sie martwi ( "mamy tak już mają- tzn? martwią się ;)", ale obliczenia często są błędne, usg się często myli...ja miałam urodzić słoniątko 4500, a urodziłam kruszka 3235 :) spokojnie...wszystko jest dobrze...<3 głęboki wdech i spokojny długi wydech....