Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hedwiga121212

Czy nauczyciel ma prawo obniżyć ocenę proponowaną z przedmiotu na koniec roku z

Polecane posty

Gość Hedwiga121212

Jestem w pierwszej klasie liceum ogólnokształcącego na profilu humanistycznym. Mam problem ponieważ jest teraz okres w sumie decydujący o ocenach końcowych, a zależało by mi na dobrych ocenach z przedmiotów ścisłych, gdyż znajdą się one na świadectwie końcowym i mogą decydować o moim późniejszym kształceniu. Sytuacja wygląda tak, że byłam chora, na antybiotyku z gorączką, nie było mnie prawie tydzień w szkole. Ominęła mnie kartkówka z fizyki. Wszystkie godziny zostały usprawiedliwione. W czasie wystawiania ocen proponowanych, zgodnie z średnią nauczyciel wystawił mi trójkę. Po zauważeniu, że nie pisałam tej kartkówki, osoba ta obniżyła mi ocenę do dwójki, a za kartkówkę wstawiła "NB". Próbowałam z tym nauczycielem rozmawiać. W odpowiedzi natomiast usłyszałam, że nie mam możliwości napisania tej kartkówki gdyż "kartkówek się nie poprawia" oraz, że nauczyciel ten wszystko rozumie, ale jak się "nie przychodzi to się traci" . Na koniec wyszło, że jedyna możliwość to zgłaszanie się na lekcji, chociaż nigdy nie było takiej sposobności, a do wystawienia ocen została mi tylko jedna lekcja fizyki. Jestem załamana ponieważ z tych ocen wychodzi mi mocna trójka.. POMOCY..

Gość gość
Może porozmawiaj ze swoim wychowawca o tej sytuacji. Jeśli miałaś zwolnienie lekarskie to pewnie on ci usprawiedliwiał te nieobecności.

Gość gość
0/10

Gość Hedwiga121212
Wszystko było i jest pousprawiedliwiane. Chodzi mi tylko czy ona ma takie prawo?

Gość gość
Pewnie ma, to on wystawia ocenę, ty możesz sobie komisarz zdać jak się nie zgadzasz. Gdybym była taką nauczycielką i chciałabym być złośliwa to przepytała bym cię tak, że udowodniła bym ci że nawet na dwa nie umiesz. Jak jesteś pewna że umiesz na troje to walcz, ale czasem nie warto się wychylać. Te oceny przecież i tak nic nie znaczą. Ja nawet nie wiem gdzie mam swoje świadectwa z LO. Nie przejmuj się.

Gość Hedwiga121212
Po prostu czuję się troszkę pokrzywdzona.. Szczególnie jakby mi od początku wystawiła tą 2 ok.. ale że zmieniła..

Gość gość
Na studiach to i zapaleniem płuc się chodzi bo nie można ani dnia opuścić. Następnym razem nie pieść się tak sama ze sobą.

Gość Hedwiga121212
Wiem coś o tym już w gimnazjum miałam taką sytuację tylko żę z babą od polskiego..

Gość Hedwiga121212
Chciałam po prostu poradę, a nie opieprz za pytanie :)

Gość gość
A co za różnica jaką będziesz miała ocenę? Wszyscy humaniści i tak w końcu lądują w magazynie Tesco i rozkładają towar!

Gość Hedwiga121212
Bo chcę coś osiągnąć w swoim życiu i się postarać :)

Gość Hedwiga121212
Niepotrzebnie już ciągniemy ten temat