Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy zostawiacie spiace dzieci i wychodzicie?

Polecane posty

Gość gość

Jestem wlasnie z rodziną w agroturystyce na Mazurach. Oprocz nas sa jeszcze dwie rodziny z małymi dziećmi , do max 1,5 roku i obie pary uspaly dzieci i wyszły na ognisko. Ognisko jest za domem okolo 200 m od domu. Zachodze w głowę czy tylko ja kwitne przy swoim spiacym racuszki l dziecku? Jedna para wczoraj uspila malucha i poszli do miasteczka obok. Teraz jak powiedziałam wszyscy sa na ognisku i tylko ja jestem w pokoju ze spiacym roczniakiem i się zadyanawiam czy oni nie myślą ze jakby co to ich zawolam. Tylko nie wiedza ze spie w zatyczkach i tylko moje dziecko może mnie obudzić. Pytałam czy mają jakas nianie elektroniczna ale nie mają :/

Gość gość
Ja czasami jak wychodze na 2 min wyrzucic smieci jak spi m9ja 6miesieczna corka to sie stresuje. Wychodza bez elektronicznej niani nawet??? A jakby dziecko no zakrztusilo sie slina to co?

Gość gość
Nieodpowiedzialni bardzo. Jak ja uśpię mojego trzylatka, to wyjdę np na dwór ogród podlać, ewentualnie posiedzieć na ławce przed domem, ale już kilka razy zdarzyło się, że wybiegł z domu z płaczem, bo mnie w nim nie znalazł, a myślałam, że się nie obudzi.

Gość gość
Wyszli bez niczego bo dopytywalam. Powiedzieli ze ich dzieci się z reguły nie budzą. Moj tez się nie budzi do 24 ale jakoś dziwnie jak mnie nie ma to zawsze się budzi jakby czuł ze mnie nie ma.

Gość gość
Oszalalas?co za nieodpowiedzialni ludzie

Gość gość
Zostawiaja dzieci bez opieki. Dzieci powinny byc odebrabe tym ludziom.

Gość gość
Mam wrażenie ze oni myślą ze ja ich zawolam jakby ktores się obudzilo. A ja za 10 min wkladam stopery i może wybuchnac wojna a się nie obudzę. Serio reaguje tylko na najmniejszy nawet jek mojego syna

Gość gość
Jakiś czas temu bo głośno co matka zostawiła 3dzieci samych i spalily się w nocy bo wybuchł pożar co za bezmozgi brak słów jacy to rodzice

Gość gość
Nigdy nie zostawiałam. Mamy duża posesję i np w ogrodzie robiliśmy ognisko, gdy dzieci były śpiące, to usypiałam w wózku lub na rękach i siedzieliśmy dalej. Teraz są więksi to śpią na trawie na kocu :D

Gość gość
NIE MA TAKIEGO SŁOWA "uspać"! :O

Gość gość
nie ma to jak się rozmnaża dla 500+, niech kaczyńskiego sobie najmą do opieki jak im płaci za rozmnażanie się

Gość gość
Nasi rodzice z nami robili to samo, znaczy się spać a oni do kina na nocny seans i jakoś nikt nie umarł :)

Gość gość
wasi rodzice nie dostawali 500+ i dzieci byli ich problemem, a teraz jak dostajecie 500+ to macie chodzić jak w zegarku przy tych bachorach

Gość gość
Hmm.. ja mieszkam z 3 letnią córką sama w bloku na 3 piętrze. Nigdy bym jej nie zostawiła żeby tak o po prostu sobie wyjść. Zostałam do tego zmuszona dwa razy, raz kiedy wieczorem ktoś przyjechał po biurko i zeszlam do piwnicy a drugi kiedy miałam mnóstwo rzeczy do przyniesienia z auta po weselu. Wiec w obu przypadkach nie było mnie raptem kilka minut a i tak myślałam czy jest ok. Gdybym miała swój dom to myślę że bez problemu wyszłabym na dwór, bo jednak w każdej chwili mogę do niej zajrzeć. Ale wychodzenie gdzieś dalej i na dłużej to już jest bardzo nieodpowiedzialne moim zdaniem.

Gość gość
Ostatnio dziecko poszło spać i mąż mnie zawołał do ogrodu bo chciał mi coś pokazać. Zobaczyłam i poszłam do domu. Teść wtedy był i powiedział "uważaj bo ktoś by mógł zadzwonić do opieki społecznej i ci go zabiorą." wyszłam dosłownie na 2 minuty. Źle mi było z tym i jeszcze gorzej po takim tekście. Nie wyobrażam sobie iść na ognisko gdy dziecko spi

Gość gość
Juz jedni zostawili śpiące dzieci w Portugalii w hotelu. Chyba z 10 lat szukają małej bo ktoś ka porwał.

Gość gość
Nie zostawiam. Inigdy mi sie to nie zdarzylo.

Gość gość
Ja czasem zostawiam spiace dziecko z mężem i ide po bułki na szybko, wieczorem jak syn spi to mąż z nim kest a ja idę pod szybki prysznic.

Gość gość
Moi teściowie zostawili 3 i 4 latka samych w domu jak zasypiali i wychodzili na wiejską potupaję na noc, byli młodzi ( 24 i 25 lat) :-D ale kiedyś nikt się nie dziwił, inne czasy. Teraz opieka z policją i strażą by się zbiegli. Żeby nie było - ja ani nie potepiam, ani nie pochwalam, piszę tylko jak było.

Gość gość
8:26 nie mamy hektarów. Byłam na drugą stronę okna dziecka. Już była akcja kiedy dawały się duszil w nocy to wole być w domu jak śpi. Ale to co teść powiedział po prostu było chamskie. Zawsze musi coś mówić jaka ze mnie nie dobra matka. A sam jak miał male dzeecko poszedł z nim do baru pić z kolegami a dziecko nie wiedząc że to drink, wypił i się oil w wieku 3 lata. Jedni wychodzą jak dzieci spia bezpiecznie i się boja i drudzy maja dzieci przy sobie ale i tak nie moga dopilnować

Gość gość
Jak spi to podlewam ogród albo siedzę na tarasie ale moje maja 10 i 4lata. Jak mały miał roczek to ognisko w ogródku i a on spał w domu a ja miałam nianie elektr ale i tak czułam sie dziwnie wiec wróciłam do domu

Gość gość
Kiedyś jakaś babcia zostawiła śpiąca 5 letnią wnuczkę i wyszła na dól po zapiekankę.Wnuczka oczywiście od razu po wyjściu babci obudziła się ,poszła do okna wypatrywać babci i wypadła.Poniosła śmierć a była długo wyczekiwanym dzieckiem

Gość gość
gość dziś Teściem to bym się najmniej przejmowała. Miał swój czas i wtedy mógł się wykazać. Teraz to Ty jesteś matką i Ty odpowiadasz z mężem za dziecko. A za to,że dziecko śpi samo w pokoju, a Ty jesteś w ogrodzie pod oknem , nikt Ci dziecka nie zabierze.

Gość gość
Mialo tam być mały (nie dawały) się duszil "się opił" 8:46 dziękuję, masz rację. Ale czasem takie teksty są nie fajne po prostu. Nie zauwazalam tego za nic złego.

Gość gość
Do pani wyżej, dlaczego idziesz szybko po bułki lub na szybki prysznic jak dziecko jest z mężem i śpi? Nie wyobrażam sobie, chyba, że dziecko malutkie i na piersi lub mąż psychopata i dziecku krzywdę zrobi jak się obudzi, ale po co z takim siedzieć?

Gość gość
Poczatek tego roku. Mamusia zostawila coreczke w samochodzie (8 msc). Poszla zrobic szybkie zakupy do lewiatana. Wrocila, mala juz nie oddychala. Przyczyna zgonu - niewydolnosc krazeniowo oddechowa. To jest chwila, wiec nie wyobrazam sobie zostawic tak malego dziecka samego.

Gość gość
Ja mam córke teraz 3 letnią, co roku od niemowlaka jezdze z nią na 2 tyg nad morze, i nigdy jej nie zostawiłam w pokoju jak zasnęła, cóż dzień się dla mnie kończy o godz. 19-20 jak ona zasypia, ale dla innych rodziców nie, niektórzy łażą bez dzieci nawet na plaże, kilkaset metrów od ośrodka, raz takie jedno dziecko ok 4-5 lat się obudziło ok 23-24.00 i bardzo płakało za rodzicami samo w pokoju, ktoś poszedł ich szukać a oni się bawili na wieczorku tanecznym u nas na ośrodku, przyszli i jeszcze dziecko lanie dostało za to, że się darło i ze ludzi budzi!

Gość gość
10:23 aż ciarki przechodzą :( biedactwo, nie rozumiem tego. Niektórzy się zachowuja jakby dziecko było obciążeniem.

Gość gość
Wystarczy zadzwonić na drugi tel włączyć głośnik i mamy elektroniczna nianie

Gość gość
10:23 Aha i zadne z Was policji nie wezwalo, bo po pierwsze dziecko bylo pozostawione bez opieki. Po drugie dostalo wpierdol :-O (?) Brawo Wy!