Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

800 złotych miesięcznie na jedzenie

Polecane posty

Gość gość

to mało czy dużo?

Gość gość
dużo, ja mam na jedzenie 450 zł i jakoś starcza, za 800 to bym sobie pofolgował że mała bania

Mleko kokosowe - 1 l - 17 zł Kostki sojowe- 100 gr - 2.00 tofu zwykłe (najtańsze i w promocji) 3.00 nie w promocji 4.00 (180 gr) dwa jogurty roślinne - w promocji - takie małe -5,70, zwyczajnie 7.00 Tofu wędzone 4.20 (180 gr) Masło kokosowe - najtańsze i w promocji -8.00 a tak 10.00 - 500 gr. Cytryny są drogie, potrzebne do mleka kokosowego, do tofu aby uzyskać ser czy sos który przypominałby śmietanę np. na mizerię, do chłodników, do barszczu tona cytryn Oliwki zielone bez kwasu mlekowego są też droższe i w dziale ze zdrową żywnością nieduże kosztują ok 6.00 a najtańsze dla wszystkich z kwasem mlekowym można mieć po 3.20 Mleko w proszku - kokosowe -100 gr - 13.00 zł! Owoce, warzywa, orzechy 800 to dla mnie i tak byłoby mało na mnie samą abym była zadowolona.

Ser żółty, sojowy - 100 gr. - prawie 6.00 Żadnej wędliny i czego kolwiek co miałoby przypominać wędlinę nigdy nie spróbowałam za trzy lata mojej roślinnej diety. Krem taki z oberżyną czy z cukinią albo z suszonymi pomidorami też 100 ileś gr - 7.00