Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy pojawi się jeszcze zarodek?

Polecane posty

Gość gość

Byłam wczoraj na usg moj pęcherzyk urósł od ostatniego razu (lekarz powiedział ze jest to 5 tydzień i 5 dzień), ale nie widać jeszcze zarodka a na tym etapie już coś powinno być widac. Zalecił zrobienie bety która wyszła prawidłowo 28 tys, czy ktoś miał taka sytuacje ? Czy jest szansa ze ciąża rozwija się prawidłowo ? Czy beta rośnie jak jest puste jajo?

Gość Justyna__
Kochana ja miałam taką sytuację i stresowałam się strasznie . W 5 tygodniu był pęcherzyk ale nic więcej, lekarz kazał przyjść za 2 tyg i dwa dni przed wizytą nagle dostałam plamienia, pojechałam do szpitala i w 7 tygodniu już biło piękne serduszko ;-)

Sam poziom bety jest niewystarczający. Najlepiej powtórz badanie po 48 godzinach, oblicz przyrost. Jeśli przyrost będzie ok to jest duża szansa że ciąża rozwija się prawidłowo. Ale przede wszystkim musisz uzbroić się w cierpliwość, nie czytać głupot, nie stresować i spokojnie doczekać do następnej wizyty. Wtedy będziesz miała czarno na białym. Trzymam kciuki! :)

Gość Justyna__
Natajka od kiedy 28tysiecy to niewystarczający poziom ?

Justyna nie chodzi mi o to że jest za niski tylko o to że liczy się bardziej przyrost bety a nie jej poziom. Wg mnie. Nie jestem lekarzem, żadna z nas nie jest

Gość gość
Beta rośnie prawidłowo, w zeszłym tygodniu we wtorek miałam 2 tys dziś już 28 tys

Gość gość
U mnie bylo widac w 7tc. W piatym tez sam pecherzyk. Bo to za wczesna ciaza. Nie panikuj i cierpliwie czekaj.

Gość gość
jaki wymiar ma pęcherzyk?

Gość gość
Tak-beta rośnie jak rośnie pęcherzyk ciążowy. Nie ma to nic do zarodka i do tego czy pojawi się serce. Teraz to jedynie usg.