Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

huppbern

Wypadanie włosów, łysienie (Poznań)

Polecane posty

Czy ktoś może ma doświadczenie w leczeniu wypadania włosów (chodzi mi o gabinet do którego będę mogła pójść, więc interesuje mnie tylko Poznań)? Jak na razie przetestowałam trochę suplementów i odżywek ale jak się można domyślić przyniosło to mizerne rezultaty. Chciałabym spróbować mezoterapii igłowej o której dużo czytałam ale nie wiem jeszcze do kogo się z tym tematem zgłosić. Poza tym, zabieg jest dość kosztowny więc najpierw postanowiłam zasięgnąć Waszych opinii co do skuteczności. Może ktoś już próbował takiej terapii i ma opinię na ten temat?

Gość zoe11
Ja regularnie wykonuję ten zabieg. Najpierw miałam intensywną serię (zastrzyki co 2 tygodnie) a teraz chodzę podtrzymująco raz w miesiącu. Niemniej za pierwszym razem miałam przeprowadzoną taką kompleksową diagnostykę, obejrzełam swoje włosy w dużym powiększeniu. Teraz mam porównanie z tym co jest obecnie a co było zanim zaczęłam serię zabiegów mezoterapii. Najważniejsza jest cykliczność tych zabiegów - jeżeli nie będziesz dbać i chodzić na zabiegi podtrzymujące to szybko zauważysz, że włosy znów zaczynają wypadać. Czyli to działa cudownie ale trzeba regularnie chodzić na zabiegi i cały czas dbać o włosy.