Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odzywianie 10 miesiecznego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Pojawiło sie sporo mlodych warzyw. Tylko z tych eko tak średnio. Dajecie takim maluchom np truskawki z rynku? Gdzie mozna kupic eko. Nie chce zywic samymi sloiczkami. Kiedy dziecko zaczyna jesc normalnie z Wami? Tzn Wasze jedzenie a nie specjalne?

Gość gość
Dawałam dziecku to co sama jadłam. Nie trzęsłam się nad tym za bardzo.

Gość gość
W wieku 10 miesiecy moje dziecko jadło już większość rzeczy, co prawda nadal gotowałam mu oddzielnie, ale to dlatego, że nasze potrawy są dość mocno przyprawione, jak skończył rok stopniowo zaczynał jeść z nami również obiady. Daj dziecku normalne, świeże warzywa i owoce- przecież całe życie aloiczkami żywic go nie bedziesz

Gość gość
Mój truskawki je ale mam swoje. Ziemniaków młodych nie dawaj bo to sam nawóz na początku. Myślałam że to będzie temat o żywieniu a ty pytasz o młode warzywa. Ja czasami daje to co i my jemy tylko wcześniej ujmuję porcję żeby nie doprawiac a tak to gotuję. Np krolika albo cielęcine, indyka, zupki, potrawki, itd

Gość gość
A co dajecie swoim 10miesieczniakom? Moj najchetniej je kasze badz kaszke z owocami. Z warzywami jest roznie. Czasem ladnie zje a czasem grymasi.. owoce wprowadzalam ponad 2 miesiace po warzywach.

Gość gość
Teraz je prawie wszystko, poza żółtym serem, tłustymi śmietanami, mocnymi przyprawami, nie wprowadzałam jeszcze orzechów laskowych, włoskich i miodu oraz oczywiście słodyczy. Gotuję osobne posiłki. Raz na 3 dni daję to co my jemy na obiad, tylko odejmuję wcześniej zanim mocniej przyprawię. Warzywa kupuję albo eko, albo mam dwa sprawdzone stragany na bazarku.