Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćletkaislamofobka

Czy wierzycie w dobrych muzułmanów?

Polecane posty

Gość gośćletkaislamofobka

Nie jestem religijna, ale przyznaję że religia chrześcijańska oparta jest na empatii, stajenka, droga krzyżowa, śmierć na krzyżu. Natomiast oni mają wielkiego Allaha, który po prostu jest i tyle. I do tego ten zwyczaj niejedzenia wieprzowiny, przecież to ma bardziej symboliczne znaczenie i nie wpływa na to, że źli ludzie staną się lepszymi. Ja rozumiem buddyzm który opiera się na radości, ale tego to nie...

Gość gość
nie, to scurwiele som

Gość gość
A wiesz, że mamy wspólne korzenie w judaiźmie?

Gość gośćletka
I co z tego, chrześcijaństwo nie jest islamem i nie opiera się tylko na starym testamencie.

Gość gość
Islam to pierwsza religia świata i im sie nie podoba że jesz świnie, że nie zdejmujesz butów przed świątynią. Boga mają wspólnego czy nazywałby sie allah czy inaczej.

Gość gośćletkaLUBIĄCAJEŚĆŚWINIE
Lubię jeść świnie i jest to czystsze mięso niż dzisiejsze kurczaki. Pierwszą religią wszędzie było wierzenie w cuda natury i zapewne jedzenie świń też.

Gość gość
Co za roznica- jeden czlowiek urodzil sie tu, inny tam, Wszedzie sa i dobrzy i zli. Znam fajnych muzułmanow, hindu, buddystow, ateistow itd.

Gość gośćŚWINIE
A bardziej dzików w lesie było dozwolone. Na pewno tak było przed Islamem.

Gość gość
nie jem świń łabędzie mi się same w łańcuch wkręcają jak jade rowerem

Gość gość
A wiesz, ze swinia sie nie poci? Wszystkie toksyny zostaja w jej ciele, przez to jedzenie wieprzowiny jest niewskazane. Ja akurat od 6 lat jestem w zwiazku z muzulmanem, z tych dobrych. Na poczatku nawet on podjadal wieprzowine, jednak czul, ze to dla nego nie jest w porzadku i przestal. A ja nadal pozostaje przy swoim wyznaniu i nie mam potrzeby tego zmieniac. Nikt tez mnie nie namawia do tego, czasem pojjawiaja sie aluzje ale mam wlasnie z danie na ten temat. I jesli pojawia sie Nam kryzys, akurat religia najrzadzej jest jego powodem. Wszedzie sa dobrzy i zli, niezaleznie od narodowosci czy wyznania.

Gość gość
23.39 dokładnie na tym samym się opiera. Judaizmu to Stary Testament, Chrześcijanie to Stary i Nowy, muzułmanie Stary, Nowy + Koran.