Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy okres macierzynskiego zaliczacie do okresu ostatniej pracy w cv?

Polecane posty

Gość gość

np. macierzynski od 02-2018 do 01-2019 W waszym Cv wygladaloby to nastepujaco: 02-2018 do 01-2019 urlop macierzynski 01-2015 do 01-2018 firma xyz czy moze 01-2015 do 01-2019 firma xyz

Gość gość
To zależy czy byłam w tym czasie zatrudniona, czyli byłam faktycznie na urlopie- wtedy podaję pełen okres zatrudnienia nie dodając że był urlop czy umowa skończyła się wcześniej a ja byłam tylko na zasiłku macierzyńskim, wtedy mam po prostu przerwę w zatrudnieniu w cv. Tak więc generalnie nigdy nie dodaje się w cv pozycji urlop macierzyński, bo albo jest się w tym czasie zatrudnionym albo bezrobotnym.

Gość gość
dodaje ;) wpierw i tak z reguly zatrudniają człowieka na okres próbny a dopiero później chcą by donieść świadectwo pracy i mają niespodzianke w kadrach :D

Gość gość
Nie, nie zaznaczam że jakiś czas z okresu zatrudnienia spędziłam na urlopie (macierzyńskim, wychowawczym, wypoczynkowym) czy byłam na zwolnieniu lekarskim. Jeśli ktoś ciekawy- poprosi o świadectwo pracy.

Gość gość
Tu autorka gdy przeszlam na macierzynski mialam umowe na czas nieokreslony.

Gość gość
Jeśli się starasz o prace jako opiekunka do dziecka to wpisz. Jeśli na macierzyńskim i wychowawczym spędziłaś więcej czasu niż w pracy to łącząc to wychodzi głupota bo faktycznie pracowałaś np 1 rok+ 2lata macierzyński i wychowawczy. Jak z tego roku byłaś 9miesiecy na zwolnieniu to masz praktycznie zerowe doświadczenie a piszesz że masz trzy.

Gość gość
dziś o czym ty piszesz? ja na świadectwie pracy nie miałam wzmianki o macierzynskim

Gość gość
Miałaś tylko o tym nie wiesz

Gość gość
do 20.50 tu autorka W firmie pracuje od stycznia 2015 na urlop macierzynski przeszlam 02 -2018, wiec to 3 lata pelnej pracy.