Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to przez odstawienie tabletek antykoncepcyjnych?

Polecane posty

Gość gość

Hej, zwracam się do was z pytaniem, czy moge mieć opóźniony okres przez odstawienie tabletek, bo boje się także że moge być w ciąży co wykluczam ale to po krótce. Po 2 tygodniach od odstawienia pojechałam do ginekologa w celu zmiany tabletek. Przy badaniu dowiedziałam się że właśnie mam jajeczkowanie. Dwa dni po wizycie kochałam się z moim partnerem poprzez stosunek przerywany, dodam że nie doszedł we mnie, a preejakulat nie miał prawa się wydostać bo to także mój luby kontrolował i czuje gdy się wydostaje. Także za każym razem była pełna kontrola, a samą możliwość zajścia w ciąże wykluczam. Minął tydzień od tamtego dnia powinnam dostać okres, a jak narazie go nie ma. Piersi mam wręcz miękkie ale lekko bolące, jeśli chodzi o moje narządy to tak jak zawsze się zwęziło przy końcu i całkiem w środku, ale niepokoi mnie fakt że od paru dni mam lekką biegunke, raz jest raz jej nie ma. I zastanawia mnie właśnie czy to przez tabletki które odstawiłam. Licze się z tym że na okres moge długo czekać, ale odchodze od zmysłów, chodze zestresowana bo jest obawa że nie daj boże i nie wiem jakim cudem zaszłam w ciąże. Dodam że przy jednej z biegunek zaczęło mnie mdlić ale po zażyciu tabletki po jakimś czasie ustąpiło i wszystko było dobrze. Prosze o nie wypisywanie morałów, że to nie odpowiedzialne zachowanie. Decydując się na takie a nie inne wiem co się może wydarzyć, dlatego w pełni kontrolujemy z partnerem przede wszystkim moment kulminacyjny a także preejakulat. Prosze o jak najszybsze odpowiedzi i serdecznie dziękuje za każde! Może wkońcu stres ze mnie zejdzie bo i może przez to mi się opóźnia ten okres.

Gość gość
Moze to tez byc przez upaly ja tak kiedys mialam. Ale najlepiej zrob test sa takie co po 7 dniach daja juz wynik

Gość gość
Ja właśnie też odstawiałam tabletki, brałam je ponad pół roku, teraz odstawiałam na miesiąc i okres przyszedł mi jak w zegarku jakbym dalej je brała. Na twoim miejscu dla spokoju zrobilabym ten test

Gość gość
Nie pisz takich bajek ze chlopak kontroluje wydostanie się preejakulatu

Gość gość
Skoro on wszystko kontroluje to w czym problem? Nie widzę sensu zakładania tego tematu skoro jest pełna kontrola.

Gość gość
Po odstawieniu to norma.Ja zawsze jak robię przerwę co jakiś czas to tez mi się reguluje od nowa cykl i zawsze w jakimś innym terminie jest okres.

Gość gość
Moja siostra jak odstawiła to pierwszy okres dostała chyba po 2 miesiącach jeśli cię to pocieszy

Gość gość
Naprawde tak macie, ze przez zwykly stres opoznia sie wam okres? Ja zebym niewiadomo jak sie denerwowala zawsze mialam normalnie, a w czasie stresu ekstremalnego, gdy niemal slanialam sie na nogach tak latwo zaszlam w ciaze.

Gość gość
Mi przez stres nigdy mi się nie spuznia tym bardziej przez upaly

Gość gość Alina
Zrób test ciązowy najlepiej z krwi,taki jest 100 % pewny.Stosunek przerywany to nie jest antykoncepcja,więc mozłiwe ze możesz być w ciązy..Ja biore belarę i zaraz po odstawieniu tabletek mogłabym się starac o dziecko ,gdybym chciała,nie wiem jakie ty brałaś pigułki,ale poczytaj w ulotce i koniecznie zrób test.