Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak ją przekonać?

Polecane posty

Gość gość

Cześć wszystkim. Zanim przegonicie mnie gdzie pieprz rośnie wiedzcie, że jestem tutaj bo martwię się o swoją kobietę. Moja partnerka bardzo źle przechodzi czas miesiączki. Dosłownie 4 dni nie da rady podnieść się z łóżka. Raz potrafi siedzieć na sedesie po 2 godziny i płakać, nogi zarzucać do góry, a za drugim biegnie jak opętana do ubikacji. Na 2 dni przed okresem brzuch ma tak napompowany, że nie da rady jeść. Miesiączkę ma tak obfitą, że najlepszy tampon po godzinie czasu zaczyna przeciekać. Żadne tabletki, tormofor no zupełnie nic jej nie pomaga. Muszę dodać, że odżywia się bardzo zdrowo, codziennie ma dużo ruchu (uczy dzieci tańca), cały miesiąc pije jakieś ziółka. Prosiłem, żeby skonsultowała to z ginekologiem jednak ona stanowczo odmawia. Ma silną traumę. Jako dziecko często chodziła siusiu i miała częste i silne bóle brzucha. Lekarz rodzinny skierował ją wtedy do ginekologa. W mieście był tylko jeden dziecięcy. Bardzo się wstydził tej wizyty, okropnie się bała. W gabinecie oprócz lekarki siedziało stado studentów, pielęgniarek, a lekarka kazała jej się rozebrać i przed nimi paradować, mówiąc że się wstydzi i czy mogłaby wyprostować studentów lekarka zaczęła wrzeszczec na nią, straszyć że jak się nie rozbiorze to umrze, że rozpieszczona i wgl. Matka mojej dziewczyny długo nie myśląc podziękowała tej kobiecie i natychmiast zabrała ją stamtąd i złożyła skargę. Dziewczyna miała przez ok. 3 lata koszmary nocne, budziła się, krzyczała, płakała, nie chciała iść do żadnego lekarza. Jak matka zapisała ją do innego ginekologa to z domu nawiała, były u psychologa dosłownie nic nie było w stanie wymazać jej tego przeżycia. Nie mam pojęcia jak ją przekonać, żeby poszła do tego ginekologa. Nie mogę już patrzeć jak bardzo cierpi. Dziewczyny może wiecie jak z nią porozmawiać o tym, żeby coś dotarło. Z góry dziękuję za pomoc :)

Gość gość
A co my mamy poradzić? A matka gdzie przed laty była, dlaczego pozwoliła na takie coś? Powinna iść do specjalisty do psychiki psychologa i psychitry ale dobrego a terapia trwa długo a nie że 1 jedna wizyta i po sprawie.

Gość gość
Najpierw do psychiatry a potem do ginekologa