Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kilka pecherzykow

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Dzis bylam na usg ciazy. Wg daty miesiączki powinien byc to 5 tc, ale moje obliczenia to raczej 3tc. Usg wykazalo jedynie kilka (z 5 lub 6) malych pecherzykow. Czy ktos tak mial moze? Boje sie bo nie mam zadnych objaw ciazy oprocz braku miesiaczki..

Gość gość
A co ci lekarz powiedział? Dlaczego twierdzisz że to 3 a nie 5 tydz?

Gość gość
Lekarz powiedzial ze... W sumie to nic. Ze kilka pecherzykow ze to srednio ze nie mam objawow i trzeba obserwowac.. 3 a nie 5 bo dopiero mniej wiecej wtedy odbyl sie pierwszy stosunek bez zabezpieczania.

Gość gość
Ciążę liczy się od dnia ostatniego okresu a nie od stosunku. Wiek pasuje bo 5tydz od ostatniego okresu to 3 tydz. od owulacji. 5-6 pęcherzyków a lekarz nic nie mówi.

Gość gość
A to Ty nie wiesz ze tygodnie ciazy liczy sie od daty ostatniej miesiaczki a nie od stosunku? Jesli masz regularne cykle po ok 28 dni i stosunek tak jak mowisz byl 3 tygodnie temu to wlasnie lekarz ma racje i jest to 5 tc

Gość gość
Doskonale wiem ze tak sie to liczy. Ale jednak jest to dosc dziwne. Tak czy inaczej pytanie bylo o te kilka pecherzykow.. Jest sie o co martwic?

Gość gość
Nie jest dziwne a wręcz odwrotnie wszytko gra. A co lekarz powiedział o pęcherzykach? Rozmiar gdzie umieszczone itp. jaki wiek ciąży wg USG? Co dalej masz zrobić?

Gość gość
Lekarka wyglada na dosc zdziwiona ze jest ich tyle. Wieku nie określiła, jedynie ze ciezko stwoerdzic co z tego bedzie. Dpstalam skierowania bhcg. Zobacze. Dziwne ale mam czarne mysli :(

Gość gość
Ale gdzie te pęcherzyki?? Na jajnikach?? W macicy??

Gość gość
No właśnie co z tymi pęcherzykami -gdzie są i co to za pecherzyki, jaka wielkość?? Cykle regularne i jak długie?

Gość gość
W macicy. Cykle 29 dni regularne.

Gość gość
A wielkość jaka? Co wg lekarza masz dalej robić?