Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Smród materca

Polecane posty

Gość gość

Hej, czym wyczyścić smierdzacu materac? Soda nie pomogła. Nie umiem nawet określić co to za zapach. Nikt nie zasikal łóżka, nic się nie wylalo. Jedyna opcja to że jest przepocone, ale jak dla mnie to też nie jest zapach potu. Mieszkanie jest wynajmowane, mieszkamy 3 mce roku i po jakimś miesiącu pojawił się problem. Zapach przypomina mi najbardziej zapach rosołu. Wali z całej powierzchni materaca równomiernie. Znacie jakieś skuteczne środki na wyczyszczenie i zneutralizowanie tego zapachu?

Gość gość
Edit. Mieszkamy 3 miesiące.

Gość gość gość
Może po prostu materac pleśnieje w środku lub jest zagrzybialy i na zewnątrz tego nie widać. Sama soda nie pomoże, ale zmieszana z olejkiem eterycznym lawendowym lub z drzewa herbacianego może coś dać. Jakieś pół kg sody zmieszane z 20 kropli olejku, wetrzec, zostawić na kilka godzin, dokładnie odkurzyć

Gość gość
Olejek z drzewa herbacianego bardzo mocno i drażniąco pachnie, nie będzie tak że materac będzie cuchnac potem tym olejkiem? Słyszałam o zamieszaniu mocnego alkoholu z wodą i tym właśnie olejkiem i spryskaniu łóżka ale właśnie trochę obawiam się tego olejku bo wystarczy że otworzę buteleczke to od razu czuć w calym pokoju.

Gość gość gość
Olejek herbaciany faktycznie nie każdy toleruje ale już lawendowy jest bardzo przyjemny a tak samo ma działanie odkażające

Gość gość
Dziękuję, w takim razie spróbuję tej sody z olejkiem.

Gość gość
Chyba wolałaby kupić nowy, niż spac na takim syfie