Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mawinaej

Starszak chce spróbować mleka

Polecane posty

Gość Mawinaej

Drogie mamy nie wiem jak mam się zachować. Niedawno urodził nam się drugi synek, karmię go piersią. Mamy tez starszego syna, 8 letniego. Od początku traktowałam karmienie piersią jak coś całkowicie naturalnego, oczywiście nie epatuje tym jakoś szczególnie, nie biegam po domu z biustem na wierzchu, ale też nie kryje się z tym po kątach. Nie raz i nie dwa starszy syn był świadkiem jak karmię małego. Ostatnio zapytał mnie czy mógłby spróbować mojego mleka. Nie wiedziałam w sumie jak się zachować. Powiedziałam że gdy będę troszkę mleka ściągać dla maluszka (podaję mu probiotyk I rozpuszczam go w moim mleku) to mu dam. A on zapytał czy mógłby bezpośrednio z piersi się napić. Nie wiem jak się zachować. Za wszystkie odpowiedzi na poziomie serdecznie dziękuję.

Gość gość
Obrzydliwe

Gość gość
Wydaje mi się że ja na Twoim miejscu bym tłumaczyła że małe dzieci piją z piersi, że on też pił kiedyś (jak karmilas oczywiście) ale tak jak on już nie nosi pampersy, to nie może pić mleka z piersi. Nie wiem jaki on jest ale pilnuj żeby nie zaczepial koleżanek tak samo.

Gość gość
Zawsze można powiedzieć że masz wystarczająco tylko dla dziecka, najwyżej moze spróbować i to ze szklanki. Wytłumacz mu ze noworodek potrzebuje mleko tak jak on potrzebuje..... (powiedz jego ulubione jedzenie).

Gość gość
Oczywiście daj mu possać. Mam nadzieję że to prowokacja. To jest pedofilia,serio OHYDA Już rzygam tymi zboczonym i bezwstydnym i obleganymi babska mi co kp duże dzieci ponad roczne i piszą że to norma.Swiat oszalał

Gość Arela
Bez przesady na prawdę. Co to za bezczelny komentarz tuż nad moją wypowiedzią? Przecież to normalne że strasze dziecko intesresuje się młodszym, tym co ono je i robi i chce podobnie, po prostu jest ciekawy. Moim zdaniem po daj mu spróbować ale oczywiście że szklanki. Powidz że z piersi piją tylko małe dzieci bo nie umieją inaczej.

Gość gość
Co za obrzydliwe prowo. Dzieci traca umiejętność picia z piersi, kiedy zostają od niej odstawione. Nie wazne czy maja kilka miesiecy czy ponad rok. Kilkulatek a juz zupełnie osmiolatek nie napije sie z piersi. Po co zakladasz takie chore prowokacje. Lecz sie.

Gość gość
Moim zdaniem to nie prowo. Zwykla ciekawosc dziecka co robi jego brat. Moja corka 4 letnia tez chciala mleka sprobowac. Dalam jej na lyzwczce, krzyknela fuuuuuuj , to mleko jest dla dzidziusiow. Jak ja moglam to kiedys pic. No i po problemie. Wiecej nie chciala. Wrecz patrzyla na brata z politowaniem jak on moze pic takie niedobre mleko.

Gość gość
11.45 hm... 8 latek oczywiście że nie i z glowy mu to wybić należy ale... Zobacz na fb "supermadki" wręcz się chwalą karmieniem przedszkolaków, więc z tym "kilkulatek nie" się zapędzilaś .To sie dzieje naprawdę .

Gość gość
A ja bym dała. Może zaczniesz na nowo karmić, a wiadomo że to inwestycja w zdrowie i inteligencję.

Gość gość
Dodam jeszcze że koleżanka odstawiła córkę jak miała 2 lata a potem jak urodziła drugą i mała miała 4 to znowu karmiła w tandemie więc wszystko jest możliwe.

Gość gość
A co jest złego w karmieniu dziecka? Nawet starszego? Dzieci działaja instyntkownie, widocznie mu czegoś brakuje, a ty autorko go nie odrzucaj bo jemu wystarczajaco trudu zadało samo zapytanie cie o to..

Gość gość
Nie pozwoliłbym pić prosto z piersi gdyż w tym wieku dzieci już na prawdę sporo wiedzą o seksie, opowiadaja sprośne dowcipy (tak tak moi drodzy, niewinne dzieci to są do wieku 5-6 lat), nie wyobrażam sobie żeby 8latek potem opowiadał że ssał piersi matki. NIe, w tym wieku to już nie. Powiedziałabym że nie umiałby już chwycić piersi tak aby nie sprawić ci bólu, że ma za dużą buzię już i że nie jest to metoda dla starszych dzieci. Jednocześnie pozwoliłabym mu spróbować odciągniętego mleka oraz - jeśli on to lubi jeszcze - przytulala i okazywała wsparcie emocjonalne żeby nie czuł że brak pozwolenia na ssanie piersi to odtrącenie myślę że w żadnym przypadku nawet tzw długie karmienie piersią nie obowiązuje przy 8-latku https://www.tatento.pl/a/1386/dlugie-karmienie-piersia