Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pilna prośba o poradę w sprawie pracy w Niemczech

Polecane posty

Gość gość

Muszę jechać za granicę do pracy. Tak się moje życie ułożyło- bez wdawania się w szczegóły- że po prostu muszę to zrobić, by zarobić jakiekolwiek pieniądze. Chcę jechać do Niemiec. Niemiecki znam słabo, bardzo słabo. Angielski bardzo dobrze, aczkolwiek do Anglii nie chcę jechać. Proszę mi powiedzieć gdzie w Niemczech mogę tej pracy szukać i ile można zarobić na rękę. Dziękuję za odpowiedzi.

Gość gosc666
Praca jest wszędzie, aktualnie to teraz pracodawcy szukają rąk do pracy a nie pracownicy pracy.

Gość gość
No ale daj mi przykład gdzie konkretnie mam isc

Gość gosc666
Do pracy idź, powiedz, że chcesz pracować uczciwie bo potrzebujesz pieniędzy na życie.

Gość gość
oczywiście, że uczciwie. gdybym chciała kraść, nie szukałabym pracy. mówimy o Niemczech. gdzie mam iść? do ogrodnictwa, gdzie? jeśli chodzi o opiekę, to do takiej pracy się nie nadaję. wszystko, ale nie opieka.

Gość gosc666
Kwestia co kryje się pod słowem uczciwości, każdy pracodawca ma co do tego swoje zdanie.

Gość gość
Praca w Niemczech jest glownie w zawodach opieki. Bez dobrej znajomosci jezyka masz znikome szanse na jakakolwiek normalna prace.