Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kupiłam samochód. Co z OC?

Polecane posty

Gość gość

Kupiłam używany samochód, który posiada ubezpieczenie OC po poprzednim właścicielu. Czy mogę bez przeszkód korzystać z samochodu?

Gość Online Expert Compensa
Tak – po zakupie samochodu może Pani korzystać z polisy OC kupionej przez poprzedniego właściciela. Ale proszę pamiętać, że wyboru i zakupu kolejnego ubezpieczenia musi Pani dokonać samodzielnie, bo obecna polisa OC będzie obowiązywać tylko do końca umowy i nie przedłuży się automatycznie. Aby dopilnować wszystkich formalności, proponuję najpierw sprawdzić, do kiedy ważne jest aktualne ubezpieczenie. Następnie trzeba skontaktować się z doradcą ubezpieczeniowym, u którego kupi Pani nową polisę, obowiązującą od następnego dnia po wygaśnięciu OC kupionego przez poprzedniego właściciela. Dzięki temu uniknie Pani przerwy w posiadaniu obowiązkowego ubezpieczenia i nie narazi się na karę. Co do drugiego pytania – tak, z reguły kupiona samodzielnie polisa przedłuża się automatycznie. Tak się nie stanie tylko wtedy, gdy najpóźniej na dzień przed końcem umowy do ubezpieczyciela wpłynie pismo z rezygnacją z ubezpieczenia lub na koniec okresu ochrony należność za polisę nie będzie całkowicie uregulowana.

Gość gość
Z tym OC to ciekawa bajka. Ja polecam znaleźć kogoś, kto zaproponuje najniższą cenę. Generalnie braliśmy ostatnio nowy samochód z salonu http://dacia.dyszkiewicz.pl/ i musieliśmy zakupić zarówno OC, jak i AC. Nie było z tym większego problemu, ale to jednak wydawał nam się spory koszt. Ostatecznie udało nam się zamknąć w 3000 złotych rocznie i dzisiaj cieszymy się naszą nową Dacią Duster :)

Gość gość
jeżeli szukasz dobrego ubezpieczenia to skontaktuj się z agencją Kubinek tu masz ich stronę http://kubinek.pl

Gość gość
Na kalkulatorze cuk można wyszukać najkorzystniejsze OC.

Gość gość
A dlaczego zawsze najtaniej wychodzi u takiej firmy z Sopotu?

Gość gość
Warto podjechać do cuk na Dmowskiego w Gdańsku.

Gość gość
Wykupić OC zawsze warto, tym bardziej że jak się weźmie pakiet w Cuk to wychodzi dużo taniej i zawsze można ten koszt na raty rozłożyć.