Gość gość Napisano Czerwiec 12, 2018 Olej rzepakowy nierafinowany,przecier pomidorowy,seler, marchewki, cebula, filetowana ryba-halibut, dorsz czy co tam lubicie(im lepsza ryba tym danie smaczniejsze) cytryna, miód bądź cukier, pieprz, sól , sól czosnkowa, ryż jajka. Cebulkę kroimy w kostkę , przysmażamy podduszamy Seler starty na tarce wrzucamy na patelnię do cebulki podsmażamy podduszamy dodajemy przecier pomidorowy. Marchewkę startą na tarce wrzucamy do reszty podduszamy Całość podprawiamy podprawiamy, solą, pieprzem,cukrem, sokiem z cytryny. Ryż gotujemy tylko w osolonej wodzie. Rybkę myjemy solimy solą czosnkową, obtaczamy w jajku i bułce tartej smażymy na nierafinowanym oleju rzepakowym na złoto. Nakładamy ryż na środek talerza, na środku wykładamy złocisty filet rybki a wokoło rybki i ryżu układamy warzywa w pomidorach. Smakuje na gorąco, na ciepło i na zimno. Przypomina sushi . Jest lekkie i sycące. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach