Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

sushi po polsku

Polecane posty

Gość gość

Olej rzepakowy nierafinowany,przecier pomidorowy,seler, marchewki, cebula, filetowana ryba-halibut, dorsz czy co tam lubicie(im lepsza ryba tym danie smaczniejsze) cytryna, miód bądź cukier, pieprz, sól , sól czosnkowa, ryż jajka. Cebulkę kroimy w kostkę , przysmażamy podduszamy Seler starty na tarce wrzucamy na patelnię do cebulki podsmażamy podduszamy dodajemy przecier pomidorowy. Marchewkę startą na tarce wrzucamy do reszty podduszamy Całość podprawiamy podprawiamy, solą, pieprzem,cukrem, sokiem z cytryny. Ryż gotujemy tylko w osolonej wodzie. Rybkę myjemy solimy solą czosnkową, obtaczamy w jajku i bułce tartej smażymy na nierafinowanym oleju rzepakowym na złoto. Nakładamy ryż na środek talerza, na środku wykładamy złocisty filet rybki a wokoło rybki i ryżu układamy warzywa w pomidorach. Smakuje na gorąco, na ciepło i na zimno. Przypomina sushi . Jest lekkie i sycące.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

×