Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

annastrach

czy moge urodzic chore dziecko?? fas 5 tydz

Polecane posty

Wiem, ze ten temat byl juz nie raz poruszany, ale bardzo sie boje i prosze o odpowiedz. Obecnie jestem w 30 tyg ciazy i nie przestaje myslec o tym, ze nieswadoma mojego malenstwa wypilam ok 400 ml czerwonego wina 4 tyg. i 6 dn. od ost. miesiaczki. Wczesniej mialam bardzo nieregularne cykle ( 33,45, 47 dni), wiec spozniajacy sie okres nie byl niczym wyjatkowym... Czytam te wszystkie strony o fas i wpadam w panike. Myslicie ze urodze zdrowe dziecko? Usg ksiazkowe, ale podobno fas nie da sie wykryc w badaniach prenatalnych

Gość gość
no chyba 1 czy 2 kieliszki nie zaszkodzą, ale nie chlej więcej

Gość gość
Nie przejmuj sie. Ja zaszłam w ciaze przed miesiacem na Krecie (na koniec urlopu dopiero sie dowiedziałam o ciazy), a tam sie lał alkohol z 3 doopy :D dziecko zdrowe :D

Gość gość
Autorko, musiałabyś miec duzego pecha gdyby twoje dziecko miało fas. Mysle ze b.duza ilosc kobiet cos tam pila jak jeszcze nie wiedziala ze jest w ciazy a jednak dzieci z tym zespołem na takiej tzw ulicy np spacerze czy placu zabaw zazwyczaj nie widac. Chociaz czytalam tu kiedyś ze jakas matka pisala ze jej dziecko ma fas od niby 1 lampki szampana wiec oczywiscie nigdy nie wiadomo. Ale myślę ze to pech byl i az tak latwo o ten fas nie jest. Ale tak samo jest jak bierze sie jakies leki w ciazy czy jak sie zachoruje , nigdy nie wiemy jak to wplynie na plod ( np ja bralam 3 razy antybiotyk). Powodzenia :)

Gość gość
Tez pilam wino zanim zorientowalam sie o ciazy. Pytalam ginekologa. Nie szkodzi na takim etapie. Szkodzi jak jest juz lozysko.

Gość gość
Moja kolezanka pila wino zanim dowiedziala sie o ciazy to bylo blisko spodziewanej miesiaczki czyli pewnie 4 lub 5 tydzien. Jej coreczka jest bardzo madra ladna i sprytna ma 6 miesiecy i juz zaczyna raczkowac

Gość gość
Autorko poczytaj na temat FAS występuje u dzieci gdy matka nadużywa alkoholu ty wypiłaś tylko raz więc nie przesadzaj. Moja sasiadka ma dziecko z FAS.Piła dzien w dzien 200 setke wiśniówki.Wiem bo kolezanka pracuje w monopolowym i mi opowiadała.Nawet teraz pije.

Gość annastrach

dziekuje wzystkim za wypowiedz w czasie ciazy bardzo podniosly mnie na duchu. dziecko jest okazem zdrowia  bez fasow i inych jazd jakie sobie wkrecalam... oby tak zostalo