Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mąż siostry to straszny prostak

Polecane posty

Gość gość

Moja siostra zaliczyła klasyczna wpadkę, w końcu wyszła przed urodzeniem dziecka za mąż. Słabo znam tego chłopaka, bo ślub był cichy i tylko przy świadkach. Jednak te parę razy co był u nas dobrego wrażenia na mnie nie zrobił. Po pierwsze, zawsze co u nas był przyjeżdżał w tak smierdzacych butach i skarpetkach, że masakra. Ostatnio mieliśmy imprezę rodzinna, wszyscy byli w domu, on A najpierw biegał po domu w butach a potem zdjął... Śmierdzialo tak, że myślałam, że to starszy pies rodziców zrobił kupę, albo umarł i się rozkłada w tym upale. Były zaproszone starsze osoby, a on się w tych smierdzacych skarpetkach położył na kanapie i leżał zadowolony, a babcia i jej siostra, starsze kobiety siedziały na krzesłach, bo wielki narożnik, a hrabia się rozłożył. Do tego dochodzą chamskie odzywki. Nabija się z mojej pracy (uczę matematyki w liceum) bo dla niego tylko fizyczna praca się liczy, siostrze jak chce pomóc w kuchni mówi, że po co tam chodzi, ma to kto robić, czyli ja i moja mama. Kiedy rozmawiałam z dziewczyną brata o stomatologii, bo obie się zapisalysmy do dobrego i drogiego dentysty, żeby zrobił przeswietlenia, wymienił plomby, on się z nas nabiał, mówi:, a po co leczyć, ja tam jak ząb zepsuty wyrywam i tyle, potem sztuczne się wstawi... I to chłopak co ma 25 lat... Ogólnie on wiecznie kogoś krytykuje i nasmiewa, zwlaszvza jak temat rozmowy mu nie odpowiada, nie ma nic do powiedzenia mądrego. Ostatnio brat powiedział, że chciałby się oświadczyć dziewczynie przy jej i naszych rodzicach, mama zaraz zaczela naciskac, żeby zrobić większą imprezę, zaprosić też nas i siostrę z mężem. Brat kręcił, kręcił, w końcu wyznał, że nie chce żeby szwagier tam był, bo się boi że narobi wstydu i to przed jego przyszłymi tesciami. Mama się bulwersuje, bo szwagier to dla niej zięć idealny, wszystko naprawi, coś tam zbuduje, bo jest budowlancem. Nie rozumie, że człowiek ten się nie nadaje do towarzystwa. Moja siostra to samo, była ambitna, studiowała, czytała książki, spotykała się z zupełnie innymi facetami, w wszystko to rzuciła jak go poznała, teraz patrzy na niego i mu potraktuje, ale ona ma dopiero 20 lat i małe dziecko, zna go 1,5 roku i jeszcze jest na etapie zakochania. Naprawdę nie wiemy jak postępować, nie chciałabym, żeby zaręczyny brata były pierwszym konfliktem, bo siostra chociaż slubowala bez rodziców, zaręczyn nie miała w ogóle, jest zbulwestoswana, że brat będzie się zareczac bez niej....

Gość gość
Moze jest dobrym mezem i ojcem, a to najwazniejsze.nie musicie go wszyscy lubiec za takie drobiazgi

Gość gość
Ale problemy. Niech brat zrezygnuje z zareczyn w obecnosci rodzeństwa i tyle. Niech zrobi to tylko w obecnosci rodzicow swoich i rodzicow swej narzeczonej. A po.co mu do tego jeszcze rodzeństwo? To on i narzeczona decyduja. Niech brat jesli ma swoje lokum z narzeczona, zaprosza jednych i drugich rodzicow, a jesli nadal mieszka ze swoimi rodzicami to niech zarezerwuje stolik w restauracji proszac tylko rodzicow swoich i narzeczonej. X A w kwestii tego, ze szwagier rozwalil sie na narozniku a jakas babcia lub ciotki kwitly na krzeslach to od tego sa gospodarze domu zeby zwrocic uwagę, nie trzeba od razu z morda ale mozna normalnie rzucic "Kuba, sluchaj, usiadz proszę normalnie albo przesiadz sie na krzesło bo babcia jest juz starsza i nie ma sily siedziec na krzesle, chcialaby odpoczac". Boże, wy w tych swoich rodzinach to macie duuuze problemy z komunikacja jak widac. X A siostra od tego szwagra niech nie będzie hipokrytka, sama zareczyn nie robila a chce sie pchac do brata. Brat ma prawo zrobic zareczyny gdzie chce i z kim chce, tak samo jak ona miala prawo ich nie robic. Wtedy jej wybor, teraz wybor brata.

Gość gość
1,5 roku go zna, a już dziecko maja?? ekspresowo twoja siostra popuściła szpary

Gość gość
Konkubent mojej siostry też jest straszny. Pije, wydziela jej kasę, Hitler z niego.

Gość gość
po co się wtracasz? to taki typ człowieka , nic na to nie poradzisz. A siostra ma oczy i jest dorosla niech bierze sb na meza kogo chce.

Gość gość
jak ci się chciało pisać takie długie prowo na dodatek bez ladu i składu . I już na dzie dobry wpadka z wiekiem siostry i dzieckiem i studiami :D