Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość D1302

będą problemy?

Polecane posty

Gość D1302

dziewczyny, w niedzielę byłam na usg, widać było kilka małych pęcherzyków, miałby to być niby 5tc licząc od ostatniej miesiączki. tyle, że oprócz leciutko pobolewających przy dotyku piersi, nie czuję żadnych objawów. w poniedziałek i wczoraj robiłam testy beta hcg i wynik kolejno pokazał 584,00 i 1153,00. czy jest szansa, że w tak krótkim czasie z tych kilku pęcherzyków coś się wytworzy? naczytałam się, że w 5tc to już ciałko żółte powinno być i serduszko się tworzyć. dalej nie czuję nic nadzwyczajnego, żadnych objawów.. czy któraś miała podobną sytuację, albo chociaż podzieli się swoją wiedzą i doświadczeniem?

Gość gość
Hej, ja byłam u lekarza w 4 d.c. i wtenczas nic jeszcze nie było widać. P. lekarz jedynie widziała, że był pęcherzyk, który pękł i że wszystko wygląda OK, ale nie widziała oczywiście zarodka. Sądzę, że lepiej by było gdybyś poszła w 6 t.c., ale skoro byłaś w 5 t.c. to odczekaj jeszcze 2 tyg. i pójdź w 7 t.c. - wtedy już powinien pokazać się zarodek i serduszko (5 t.c. jeśli chodzi o serduszko to bardzo rzadko zdarza się wychwycić, chyba że pod sam koniec tyg.). Co do objawów: od 2 t.c. - 3 t.c. - ból piersi, teraz zero i tylko sutki przy dotknięciu, zmęczenie w ciągu dnia (czasem mam tak, ze aż muszę się przespać) a wcześniej tak nie miałam, od jakiegoś 1,5 tyg. ból żołądka, który przechodzi po zjedzeniu. Zero mdłości, nadwrażliwości na zapachy itd. Dziś jestem w 7 t. 1 d. Głowa do góry :)

Gość gość
tzn. byłam u lekarza w 4 t.c. :)

Gość gość
Przyrost bety jest ok. A jaka była wielkosc pęcherzyków, jaki wiek wskazywały wg USG? A cykle jakie? Regularne i jak dlugie.?

Gość gość
wielkość pęcherzyków nieokreślona, cytując wpis do karty "kilka małych pęcherzyków", ale na usg widać, że jeden większy. wieku tez lekarka nie określiła.

Gość gość
No to musisz czekać i zobaczyć jak się sytuacja rozwinie. Jest na tyle wcześnie że jeszcze się wszystko okaże. Kiedy kolejne USG?

Najlepiej i zdecydowanie najbezpieczniej po prostu udać się do lekarza i jego się dokładnie spytać, na forum ktoś może ci doradzić, a ktoś może ci jednocześnie namącić w głowie, jednak co lekarz to lekarz

Gość gość
ja na tym etapie nie miałam w żadnej ciąży, żadnych objawów