Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pancia 42934

Kupiłam samochód i dzień po umowie się popsuł,co robić?

Polecane posty

Gość pancia 42934

Witam wszystkie Kobietki. Mam problem i zastanawiam się jak mam się do niego zabrać... Kupiłam samochód i nie nacieszyłam się nim.. Padła mi skrzynia biegów. Napisałam do sprzedającego, że po zrobieniu zaledwie 120 km ( powrót autem do domu i rodzinna przejażdżka ) coś zaczęło się dziać z autem. Napisałam szczegółowo jakie występują objawy. Następnego dnia udałam się do mechanika, żeby zobaczył co się dzieje. Diagnoza- zużyte łożyska skrzyni biegów, koszt ok 1700 zł. Moje pytanie brzmi: Czy mogę w jakiś sposób zobligować sprzedającego do usunięcia usterki lub pokrycia kosztów w całości lub jej części?

Gość gość
a sprawdziłaś stan techniczny przed kupnem? byłaś na stacji diagnostycznej? podpisałaś w umowie, że znasz stan techniczny pojazdu? A może to ty coś źle robiłaś w czasie jazdy? może źle operowałaś biegami i się zepsuło... :)

Gość pancia42934
Samochód nie był sprawdzany na stacji diagnostycznej, a mechanik u którego byłam stwierdził że nawet gdybym tam pojechała to i tak nic by nie stwierdzili, ponieważ problemu nie widać gołym okiem :/