Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ekspres do kawy a jakosc kawy

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, dostalam ekspres do kawy 7 lat temu. Ekspres Simens , ktory wtedy kosztował cos ok 3 tys. I nie wiem, czy mi sie smak zmienil, czy cos, ale jak robie zwyczajna kawe (nie espresso ani cappucino) , to pod koniec płynie nie ciemna kawa tylko taki sciek :(. Nie pamietam czy kiedys tak bylo.... Czy to moze kwestia kawy bo mam ta le grand cafe z biedronki. Dodam, ze wsypuje do ekspresu kawe ziarnista, ktora ekspres mieli. Pomocy

Gość gość
to normalne ja mam bosch w zabudowie za prawie 6000 tyś i tez tak parzy najpierw esencja a później taka woda zabarwiona na brązowo . widać to zwłaszcza w przezroczystej szklance przed wymieszaniem . zależy też czy ustawie moc na łagodna to wtedy jest więcej a jak mocna lub bardzo mocna to mniej . pytałam w serwisie i powiedzieli ze tak właśnie parze kawę ekspresy ciśnieniowe.

Gość gość
a jaka kawa dobra do takiego ekspesu?

Gość gość
Qrwa ekspres za 6000 tyś...

Gość gość
Dokładnie mam to samo,s kawy kupuje włoskie.

Gość gość
Mi najbardziej smakuje woseba niebieska, ale każda kawa arabica jest smaczna z ekspresu. Ale ja piję kawę z pół łyżeczki cukru i mlekiem zagęszczonym niesłodzonym.

Gość gość
Myśmy kupili automat z jury i kawę z ich firmy. Naprawdę smakowała wybornie, tylko za droga dla nas na dłuższą metę. Teraz kupuje lavatze, może być. Miałam melite i mi nie smakowała. Ale automat do kawy jura jest naprawdę super!

Gość gość
Ja też mam bosch i uważam, że to najlepszy wybór. Zapłaciłam ponad 6000 tyś.

Gość gość
My mamy delonghi za 4tys i tez nie narzekam.

Gość gość
a ja lubię late z dużą ilością pianki taka właśnie parzy mój bosch .

Gość gość
Ja też mam bosch i uważam, że to najlepszy wybór. Zapłaciłam ponad 6000 tyś. X Następna. W życiu nie uwierzę ze zapłaciłam za ekspres tyle ile kosztuje ładny domek na obrzeżach warszawy a może i bliżej centrum. Kolejna sprawa to ze nie ma takiego skrótu jak tyś. Mogę być tys. Albo 6000 albo 6 tys. 6000 tys to 6 000 000 milionów

Gość gość
U mnie w pracy to stoją dwa expressy od https://www.darnatury.pl/kawa-do-firmy/ . Sama wcześniej jakoś nie przepadałam za kawą, ale jak spróbowałam właśnie tej to sama się zaczęłam zastanawiać czemu wcześniej nie piłam, a jak ktoś mi proponował to odmawiałam

Gość gość
My mielismy juz wiele eksperesow. W tym Simensa, Boscha, Delonghi, Jure i mniej znane. Stanowczo ODRADZAM Siemensa i Boscha.