Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bar praca

Polecane posty

Gość gość

Moje pytanie kieruję do dziewczyn, które pracują/pracowały w barze. Jakie są plusy i minusy tej pracy?

Gość gość
Chujowy szef, pierdolnięta kierowniczka, 13godzin zapierdalania na nogach bez przerwy za 10.50zł za godzinę kiedy ustawowo było 11.70zł.

Gość gość
rozumiem, że to są Twoje doświadczenia. A jakieś plusy mimo wszystko były?

Gość gość
Żadnych.

Gość gość
Ale tak wygląda praca w gastro

Gość gość
jednak całkiem sporo dziewczyn tak pracuje, niektóre nawet chwalą sobie taką pracę.

Gość gość
Pracują bo gdzie mają pracować? Ja też pracowałam.

Gość gość
To praca dla młodej i rozrywkowej gdzie i tak by przesiadywała w barze i jeszcze kasę traciła a tak coś niecoś zarobi. Nie jest to praca gdzie można zarobić i odłożyć ani dla kogoś kto ma rodzinę.

Ale jako kto: kasjerka, kelnerka, kucharka, pomoc, zmywająca? O każdej pracy coś wiem. I tyle i dlatego tylko coś, ponieważ często w gastronomii pracodawcy są baaaaardzo nieuczciwi i chcą wyzyskiwać kogoś na czarno. Jak upomnisz się o umowę: dziękuję, do widzenia. Jesteś dobrym, sumiennym pracownikiem bez umowy, ale jak chcesz umowę to nie nadajesz się. :)

plusów nie dostrzegam, nawet na umowie, ponieważ to praca fizyczna w której się nie rozwiniesz, jedyne co może zadecydować, że taką się wybierze to mniej straszna pensja, jest to cięższa praca niż np. w butiku, więc powinna być lepiej płatna. Jak płacą netto mniej niż 13 zł za godzinę na kuchni, to zdecydowanie nie warto, na kasie jest łatwiej.