Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalina8887

Nagły instynkt macierzyński

Polecane posty

Gość kalina8887

Zawsze negatywnie podchodziłam do perspektywy posiadania dzieci. Jednak, gdy poznałam go rok temu, moja niechęć zaczęła topnieć. Od tygodnia źle się czułam, było mi mdło, słabo, nic nie smakowało. Przyjaciółka czuła się podobnie. Wczoraj wieczorem obie zrobiłyśmy test. Pierwszy wynik wyszedł pozytywny, dwa następne negatywne. I zamiast cieszyć się tym faktem, zrobiło mi się przykro. Żałuję, że nie jestem w ciąży. Za rok 30, nie sądzę, abym kiedykolwiek znalazła faceta, z którym uda mi się założyć rodzinę. Z mężczyzną, z którym się spotykałam, nigdy nie byliśmy parą. Ale chciałabym mieć dziecko właśnie z nim, wychowywałabym je sama. Mam dobrą pracę, mieszkanie, mamę na emeryturze, która chętnie pomoże. Od początku ciągnie mnie do niego coś biologicznego, czysta chemia. Podoba mi się zapach jego potu. Jest przystojny, zdrowy, inteligentny, ma spoko charakter. Tylko jest jeden problem. Nie wiem, czy uda mi się go zaciągnąć do łóżka. Znamy się od roku, mieszkamy blisko siebie, regularnie widujemy, a do tej pory spaliśmy ze sobą 2 razy. On ma z tym ewidentnie jakiś problem. Zabiera się do tego pokracznie i nieśmiało. Ma też problem, aby trafić i łatwo zraża się niepowodzeniami. Szybko kończy, ale mi to nie przeszkadza. Jest ode mnie młodszy o kilka lat, zdrowy, sprawny - nadawałby się na ojca. Jak zaciągnąć faceta do łóżka? Upijanie odpada, bo nie będę miała z niego pożytku. Poza tym on rzadko pije, bo na rano ma do pracy. Czuję, że to moja ostatnia szansa. Nie znajdę nikogo do związku, z tym się pogodziłam. A czas działa na moją niekorzyść. Poza tym gdybym teraz zaszła w ciążę, to moje dziecko będzie miało dużo kolegów i koleżanek. Przyjaciółki rodziły w tym roku, część urodzi na początku przyszłego roku.

Gość gość
ale Ty jesteś głupia:/ szkoda przyszłego dziecka jeśli takowe będzie. tyle w temacie.

Gość kalina8887
gość dziś , dlaczego głupia? Bo chcę je mieć z facetem, który ma dobre geny, bo racjonalnie patrzę w przyszłość i wiem, że po trzydziestce ciężko zajść w ciążę, ciężko urodzić zdrowe dziecko? Może to troszkę egoistyczne, ale takie czasy. Kobiety coraz częściej korzystają z banku spermy. Tylko ja nie chcę kogoś, o kim nic nie wiem.

Gość gość
dlatego głupia, że myślisz kategoriami - koleżanki mają teraz małe dzieci, to moje będzie się miało z kim bawić. litości, to życie nowe które powołasz z kimś na świat a nie kalkulacja i czy dobre geny znalazłaś. a ten facet wie o Twoich planach??skoro pytasz jak go zaciągnąć znow do łożka, to chyba nie wie. to też Twoim zdaniem nie jest głupie aby wrabiać kogoś w dziecko??bo Ty wychować możesz sama??a myślisz o tym jak kiedyś dziecko zapyta o tatusia?opowiesz mu tą historię?co innego losowa wpadka ( choć też nic mądrego) ale planowanie z góry wrobienia upatrzonego sobie faceta w dziecko, aby je MIEĆ, bo już 30stka się zbliża i koleżanki pozaciążały to skrajna głupota.