Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

3 latek wyjazd do Norwegii co zabrać

Polecane posty

Gość gość

Mąż zgodził się wyjechać na rok do Norwegii. Firma, w której pracował w Polsce ma oddział w Norwegii i zaproponowała przeniesienie. Ja pracuję zdalnie. Mamy 3 latka. Wyjazd za 2 tygodnie. Mąż jest w Norwegii od 2 miesięcy. Oczywiście dużo spraw już załatwionych, ale chciałabym porad o czym nie zapomnieć? Najbardziej chodzi mi o dziecko. Dziecko planujemy wysłać do przedszkola. Wiem jak wyglądają procedury i jeżeli będzie musiał czekać na przedszkole to bierzemy to pod uwagę i jesteśmy na to przygotowani. Wyjazd jest obecnie na rok, ale to od nas będzie zależało czy zostajemy na dłużej czy wracamy. Co do dziecka czy trzeba gdzieś informować, że dziecko będzie przebywać w Norwegii? Chodzi mi np. o służbę zdrowia i np. szczepienia. Z góry dziękuję za wszelkie porady.

Gość gość
W Polsce nikogo nie musisz informować w Norwegii dziecko będzie miało przedszkole od razu, tylko jak ci przydziela gdzieś na zadupiu to odrazu idź do komuny aby znalazlo się miejsce bliżej domu czy pracy. Masz jakieś pytania to pisz.

Gość gość
Aha co do szepien jeżeli będziesz dziecko szczepić w No to od razu bierz od nich na piśmie że szczepilas to na wypadek jak kiedyś wrócicie do Pl i będę chcieli w przychodni.

Gość gość
Szczepień oczywiście.