Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy są tu księża?

Polecane posty

Gość gość

To wam coś powiem... Czy dla was jeszcze istnieją biedni, jakieś akcje charytatywne jeszcze robicie? Bo na ogłoszeniach to tylko: wyjazd tu, wyjazd tam...podziękowania dla tej, tego albo innego...podziękowania za złożoną kasę...Na stronie żadnych informacji, artykułów, pouczeń tylko galeria - naćpane aż się rzygać chce: schole, zespoły...no jednym słowem: odpychająca żenada!!!! Proszę w galerii zamieścić zdjecia biednych, którzy dostają albo albo paczki socjalne. Czekam odszczepieńcy! Odychacie od Boga wielu ludzi!!!

Gość gość
Jak zobaczę, że biedny dostaje chleb od księdza, to uwierzę

Gość gość
to prawda Gdbybym częściej słyszała w kościele o akacjach charytatywnych, to bym częsciej się w nie włączała

Gość gość
co Kościół robi po cichu, to podobno na Chwałę Boga się zalicza! a to że się upubliczniają i pokazują siebie samych - robią to jedynie na swoją chwałę!

Gość gość
Żył pewien człowiek bogaty, który ubierał się w purpurę i bisior i dzień w dzień świetnie się bawił. U bramy jego pałacu leżał żebrak okryty wrzodami, imieniem Łazarz. Pragnął on nasycić się odpadkami ze stołu bogacza; nadto i psy przychodziły i lizały jego wrzody. Umarł żebrak, i aniołowie zanieśli go na łono Abrahama. Umarł także bogacz i został pogrzebany. Gdy w Otchłani, pogrążony w mękach, podniósł oczy, ujrzał z daleka Abrahama i Łazarza na jego łonie. I zawołał: Ojcze Abrahamie, ulituj się nade mną i poślij Łazarza; niech koniec swego palca umoczy w wodzie i ochłodzi mój język, bo strasznie cierpię w tym płomieniu. (Łk 16, 19-24)

Gość gość
zabija mnie ich perfidia... wystarczy jeden skrzywdzony człowiek... a oni mają gęby roześmiane, a tyle osób nieraz krzywdzą...

Gość gość
Oni teraz wypaczyli swą misję sprawowanie sakrametów, modlitwa i kasa, ewnetualnie zabawa!!! ale i miłosierdzie i miłość agape - która zginęły już..

Gość gość
oni mają swoich biskupów. Gdzie są ich biskupi? często tłumaczą i przykrywają ich swiństwa...

Gość gość
1. Myślę, że tutaj nie chodzi o zdjęcia biednych w galerii. To też nie jest dobry pomysł - chciałabyś/byś aby będąc dzieckiem, pokazywano Cię, że Twój tata czy mama jest tak biedna, że dostaje chleb od księdza ? Prawdziwa pomoc nie jest fotografowana, ale jeśli ona ma miejsce to wcześniej czy później ludzie to zobaczą/usłyszą. 2. Myślę, że najlepiej nie mieć zbyt wiele oczekiwań w temacie co Kościół powinien, albo nie powinien. Ja chodzę raz w tygodniu na Mszę św. , a poza tym Boga szukam wszędzie. Też kiedyś gorszyło mnie robienie "cyrków" w Kościele, teraz też mi się one b. nie podobają, ale ludzie którzy je robią mają swoje sumienia i wiedzą co ich czeka. Niedługo będą wybory samorządowe, cyrk pewnie się nasili - cóż....życie im także ucieka, a wieczność na nich również czeka.

Gość gość
Byłem głodny, a nie daliście mi jeść Byłem spragniony,a nie daliście mi pić Znalazłem się na obczyźnie ,a nie przyjeliście mnie Byłem nagi, a nie przyodzialiście mnie Byłem chory i byłem więźniem, a nie odwiedziliście mnie Nijak się to ma do ich nauczania.

Gość gość
17.19 Chociażby jakaś informacja w ogłoszeniach albo na stronie... nie muszą być zdjęcia działalność inna niż popisowa...bo proszę mi wybaczyć, ale jakieś tam amatorskie scholki i zespoły posługują Panu, ale są najmniej ważne... Znam takiego księdza, który jeszcze nigdy nie podziękował ładnie śpiewajacym dzieciom (opinia ludzi) Dlaczego to robi?

Gość gość
17.24 a te dzieci jeszcze śpiewają??? bo taki ksiądz, to demon nie ksiądz!!

Gość gość
Nijak się to ma do ich nauczania.--- a jak do ciebie ma się to nauczanie ?

Gość gość
Dlaczego to robi? Bo chce wykończyć psychicznie tego, ktory to prowadzi: katechetkę albo księdza...Bo dzieci odejdą, a katecheta zostanie w rozpaczy i w sytuacji bez wyjścia a ksiądz będzie myślał o innej parafii

Gość gość
17.31 i....ksiądz to z premedytacją, świadomie i dobrowolnie - i nie ma grzechu ciężkiego o jejku... teraz katecheci to w wielu przypadkach męczennicy!

Gość gość
17:29 To proste. Idz do pierwszej lepszej parafii i powiedź że potrzebujesz pomocy. Ciekawa jestem czy ją uzyskasz!?

Gość gość
księżom to wy tylko dajcie, bo oni mają remonty albo cos innego a księdza nie interesuje nic...on musi zgromadzić pewną sumę na remont i koniec!

Gość gość
a od ciebie ją uzyskam ?

Gość gość
odpowiem za nią: tak, na miarę moich możliwości a temat jest o księżach, a nie o niej

Gość gość
a dlaczego tylko księża są twoim zdaniem zobligowani do udzielania pomocy i to jeszcze w duchu ewangeli a już bliźni nie ? czy pytoczony fragment Pisma ma gdzieś zanotowane ,zę tyczy się tylko księży ?

Gość gość
śmielę się powiedzieć, że to właśnie bliźni robią więcej niż księża - i dlatego ten temat

Gość gość
17:48 17:49 Dokładnie lepiej bym tego nie ujęła bo nie ja jestem tu tematem.. Jestem osobą wierzocą ale nie praktykującą zapewne jak połowa z was. Mówi się że kościół jest drogą do Boga. Według mnie to ta droga jest prawie jak labirynt.

Gość gość
Boże, Boże... Proszę pomódlcie się za mnie, bo jeszcze nie znalazłam żadnej pracy a nie chcę dalej pracować jako katechetka...czuję, że dalej nie dam rady... Proszę, pomódcie się za mnie. Dziękuję

Gość gość
Daj na msze w kościele, w którym pracujesz, moze życie ci się nieco odmieni...

Gość gość
intecja pani katechetki: o możliwość odejścia z tego koscioła ksiądzu przez gardło nie przejdzie..

Gość gość
Poproś o pomoc swoich "przyjaciół" Napewno wyciągną pomocną dłoń jak zawsze zresztą.

Gość gość
Mówi się że kościół jest drogą do Boga. Według mnie to ta droga jest prawie jak labirynt. Zgłoś nie wiem gdzie się tak mówi ale z pewnością nie w Biblii .wedle Pisma drogą do Boga jest Jezus . I tak widzisz wypowiadasz się na temat o którym jak samaa pisesz nie masz pojęcia .

Gość gość
Skoro negujesz moje wypowiedzi to zapewne musisz być jednym z "nich"

Gość gość
u mnie zakonica prowadzi stołówka i jest hospicjum ksiaza prowadza szkoły i szpitale sa jadłodalnie dla bezdomych domy samotnej matki a ile ateistów prowadzi takie domy