Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ILE WCZEŚNIEJ wyslac zaproszenia dla gości?? Pomocy

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie ile wcześniej informuje sie gosci o ślubie?? Kolezanka przyszla do mnie dzis z zaproszeniem a ślub już 7 lipca :///

Gość eponina
To masz prawo nie przyjść. Tym którym chcesz żeby byli wysyłaj jak najwczesniej a jak kogoś nie lubisz ale zaprosić musisz ( bo zapraszasz innych z tego stopnia pokrewienstwa ) to jak najpóźniej. To trochę wredna dyplomacja ale jest szansa że ta osoba coś wymyśli żeby nie być.

Gość sukulent
Jak kogoś musisz zaprosić ale wolisz żeby go nie było na ślubie to wyślij zaproszenie na ślub i wesele ale długopisem skreśl wesele. Efekt murowany.

Gość sprungli
Za wcześnie też niedobrze. Czasem para stwierdzi że jednak nie ślubu nie będzie można by to załatwic bezbolesnie a tu kupa! Bo część zaproszen już poszła , ten i ów rozgadał i kupa robi się jeszcze większa bo teraz nie wiadomo kto wie a kto nie wie.

Gość radamel
Na ogół informuje się wcześniej żeby ludzie mogli się zastanowic bo czasem mają dwa śluby do wyboru jak ktoś ma bujne życie towarzyskie. A samo zaproszenie miesiąc to chyba dolna granica musi być czas na zaplanowanie bo jeśli z weselem to praktycznie cały weekend z głowy.

Gość gość
Na weselu niejeden przestał być prawiczkiem.

Gość gość
Kto chce być to przyjdzie i bez zaproszenia wysyłać wcześniej trzeba tak zwanym osobom nadentym żeby się nie obraziły że tak późno.

Gość porucznik Grubber
Dawno nie byłem więc nie pamietam. Na ślubie też daje się koperty czy tylko ci co są zaproszeni na wesele?