Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy warto czekać z pierwszym razem?

Polecane posty

Gość gość

Witajcie Po przyjściu na studia kręci się za mną kilka dziewczyn. Nie jestem w 100% przekonany do żadnej, ale trochę się boję, że później żadna nie będzie chciała mnie jeśli będę tak zwlekał. Wiąże się to z pierwszym razem, bo z tego jakie są te dziewczyny można wysnuć prosty wniosek. Zapewne one szybko będą tego chciały, a ja chyba nie jestem do końca gotowy, ale boję się, że jeśli będę z tym czekał na te jedną wymarzoną, ona może nigdy nie nadejść, a ja zostanę sam i jeszcze jako prawiczek. Z drugiej strony mogę sobie chyba zepsuć opinię, jeśli będę skakał z kwiatka na kwiatek. Czy możecie udzielić mi jakieś rady?

Gość gość
Zawsze warto mieć zasady,i robić wszystko zgodnie ze sobą, nie innymi

Gość gość
warto czekac do slubu

Gość gość
Zrób to co uważasz za najlepsze dla siebie. Nie patrz na innych. A po ślubie... Aż tak długo to nie czekaj bo jak nie będzie Ci pasowała. :) to lipa. Mało takich rozsądnych zostalo. Życzę wytrwałości :)

Gość gość
Autorze, wszystko, co robisz, rób zgodnie z własnym sumieniem, wartościami, potrzebami. Nigdy nie kieruj się modą, złotymi radami przyjaciół, czy tym, co gdzieś usłyszysz. Wiem, że presja jest ogromna, tego nie ma co ukrywać, ale to od Ciebie zależy, jak będzie wyglądało Twoje życie. Ludziom i tak nigdy się nie dogodzi, zawsze znajdą powód, by coś wyśmiać, ocenić, wytknąć. Ty rób swoje. Jeśli uważasz, że chcesz przeżyć swój pierwszy raz z którąś z tych kobiet, to to zrób. Ale nie rób nic dla innych. Chodzi o Ciebie. W dzisiejszym świecie zamierzchłe wartości są uznawane za słabość, coś, czego należy się wyzbyć, bo zakłada kajdany. Uważam, że to nieprawda. Jeśli nie czujesz się gotowy, widzisz więcej minusów, niż plusów tej sytuacji - nie brnij w nią. Jeśli łączysz fizyczność z duchowością, czyli - seks z miłością, a nie czujesz jej do żadnej z tych kobiet, lepiej daj sobie spokój. Chyba, że wyznajesz inne zasady, to ostateczna decyzja tak będzie należeć do Ciebie. Pierwszy raz jest bardzo ważnym wydarzeniem..

Gość gość
Łk 6,37: Nie sądźcie, a nie będziecie sądzeni; nie potępiajcie, a nie będziecie potępieni; odpuszczajcie, a będzie wam odpuszczone. Rób jak uważasz i daj innym robić jak uważają.

Gość gość
Skad wiesz ze one beda chcialy?to zwykle kobieta woli czekac do slubu.a skoro nie jestes do zadnej przekonany, to po na sile, widac ze jestes jeszcze szczyl skoro chcesz lapac pierwsza lepsza, a masz zycie przed soba, tak jak spotkanie kobiety do ktorej bedziesz w 100% przekonany.najlepiwj bierz sie za nauke zeby zdobyc dobra prace i ciesz sie mlodoscia, hobby i wyjsciami z paczka przyjaciol, jak bedziesz kiedys miec bejbika to ze lzami w oczach bedziesz wspominac te piekne czasy co juz nie wroca

Gość gość
Ja miałem zasady i się doczekałem..... prawictwa po 30:( A teraz to już jest za późno dla mnie na takie rzeczy:( Rób jak uważasz.