Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co to znaczy że laktacja zaczyna się w głowie

Polecane posty

Gość gość

...bo nie bardzo rozumiem.

Gość gość
Jak matka chce karmic, szczerze i z serca, to mleka będzie dużo.

Gość gość
3 ciąże za mną...... W pierwszym przypadku bardzo nie chciałam karmić i na prawdę nie było czym :o W drugiej ciąży bardzo chciałam i bez problemu udało się karmic przez rok. W trzeciej ciąży po wielu latach od poprzednich nauczona doświadczeniem jak to jest karmic mm, a jak piersią znów bardzo chciałam i karmie do dziś, a mała ma pół roku. Dużo prawdy w tym powiedzeniu. Chcieć to móc :)

Gość gość
Dokładnie chcieć to móc. U mnie wszystko było pod górkę. Cesarskie cięcia, waga dzieci 4200 i 4500. Brodawki goily sie po 6 tygodni. Do tego rozmiar piersi małe B. Karmiłam dzieci ponad 2 lata nigdy nie dostały mm jedynie w pierwszej dobie w szpitalu. Chcieć to móc ale nie szuka wymówek. Nawet położne mówiły ze ja po cc takich dużych dzieci nie wykarmie. I co?;) chcieć to móc. Ale łatwo nie było na początku.

Gość gość
Chcieć to móc. Sranie w banie. A ja chce być w ciąży i jakoś nie mogę.

Gość gość
chcieć to móc, ale złote rady ciotek matek czasem przeszkadzają

Gość gość
poza tym jakąs wiedzę na temat karmienia piersią trzeba mieć i przystawiać, często i z miłością przystawiać

Gość gość
Hahahaha, ja przy pierwszym karmienie miałam w głowie i kilka tygodni wykańczałam i siebie i dziecko. Przy drugim karmienie miałam w d***e i mlesio tryskało. Także tego ;)

Gość gość
Nienawidziłam swojego dziecka po porodzie i mleka nie miałam. Z czasem zrozumiałam, że nikt za mnie nie będzie się nim zajmował i wzięłam się w garść, ale miłości do dziecka nie było nadal. Karmilam dziecko 9 miesięcy.

Gość gość
Może coś w tym jest, ja swoje dziecko karmilam 4 mies od urodzenia i tak powiedziałam pewnego dnia koniec od jutra nie karmie . A miałam pokarm żadnych problemów i jak tak sobie to postanowiłam to rano obudziłam się autentycznie bez mleka jedna pierś była delikatnie nabrzmiala rozmasowałam troszkę odciagnelam i to był koniec karmienia.

Gość gość
Kurde tez tak chce:-( maly tylko cycus i cycus a ja bym chciala przestac ze wzgledow zdrowotnych a on pluje mm..

Gość gość
6.35 nie dawaj cycka, to z głodu w końcu przestanie pluć mm

Gość gość
7:23 Jestes glupia czy po prostu okrutna?

Gość gość
13 zapalen piersi w ciągu pierwszych 12 miesiecy, liczne kryzysy laktacyjne, ból, wielokrotnie mialam dość, chcialam wyjść- ale DAŁAM RADĘ i karmilam 26 miesięcy. Bo chcieć to móc a matka zrobi wszystko dla dobra dziecka.

Gość gość
Ostatnio bylam pol dnia u lekarza nie bylo mnie 8 godzin maly zostal z tata i przez ten czas nic nie chcial jesc z butelki ani odciagnietego mojego mleka ani mm troche z lyzeczki maz mu wlal i zjadl troche marchewki masakra chcialabym zeby normalnie jadl z butelki bo musze wrocic do leczenia:-(