Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CiekawaMarcelina

Ciąża? Proszę o pomoc

Polecane posty

Gość CiekawaMarcelina

Dzień dobry. Jestem w trakcie trwania pierwszego cyklu bez tabletek (brałam je nieprzerwanie od 5 lat). Staramy się aktualnie o dziecko. Od połowy cyklu boli mnie prawy jajnik, rzadziej lewy. Myślałam, ze jest to spowodowane owulacją jednak ból nie ustępuje, promieniuje do nogi . Dzisiaj jest poniedziałek, a ja @ powinnam dostac w piątek. Do tego bywa mi niedobrze. Odczuwam mdłości i gulę w gardle. Co dziwne bolą mnie same sutki przy dotyku, piersi są dość ciężkie i nabrzmiałe, delikatnie większe jednak nie jest to jakiś znaczący wzrost (mieszczę się w moje staniki ;) ) Naturalnie jednak mam mały biust - miseczka A/B maksymalnie. Od tygodnia, maksymalnie póltora jestem dość zmęczona, szybko się męcze po wejściu do domu (mieszkamy z męzem na 2 piętrze). Odczuwam też zwiększony głód. Brzuch mam jak balon, mam zgagę bardzo często. Do tego od tygodnia mam non stop biegunki (może nie takie typowe ale zdecydowanie jest to luźniejszy stolec niż zwykle). Temperatura wczoraj wieczorem mierzona pod językiem 37,1-37,2. Dzisiaj rano jednak temperatura 36,8. Czy to mogą być objawy ciąży? Dodam, że robiłam testy owulacyjne, które non stop miały bledszą niż kontrolna kreskę. Jeden dzień była ona porównywalna do kontrolnej jednak z ciekawości robiłam testy dalej i ciągle jakaś tam kreska się pojawiała.

Gość CiekawaMarcelina
Dodam jeszcze, że mam uczucie mokrości tam na dole.

Gość CiekawaMarcelina
Bardzo proszę o opinie. Lekarza mam dopiero za tydzień we wtorek

Gość gość
Po 5 latach odstawiłaś tabletki- owulacja wcale nie musiała już wrócić a organizm może wariować. Bierz conajmniej te 3 miesiące kwas foliowy jeśli zależy Ci na zdrowym dziecku( tego się nie łączy z tabletkach anty).

Gość CiekawaMarcelina
Kwas foliowy biorę już 3 miesiąc, ponieważ tak mi zalecił ginekolog. Kazał brac jeszcze w trakcie trwania kuracji hormonalnej i z tego co się orientuje to tabsy wypłukują kwas foliowy. Dlaczego więc piszesz, że nie jest to zalecane?

Gość gość
Skoro wypłukują to jaki jest sens???

Gość CiekawaMarcelina
Aby uzupełnić właśnie to co zostanie wypłukane. :)

Gość gość
mialas dostac w piatek zeszlego tygodnia, czy masz dopiero dostac w ten piatek?? po drugie..temperatura mierzona wieczorem nic ci nie powie... Temperature trzeba mierzyc zawsze z rana, przed wstaniem (najlepiej o tej samej godzinie), zapisywac caly cykl..

Gość CiekawaMarcelina
Mam dostać w piątek teraz (teoretycznie, bo po tylu latach brania nie wiem jakie miałam cykle przed taletkami). No całego cyklu nie mam zapisanego (nie widziałam tez sensu w monitorowaniu tego) także tez stwierdziłam, że jednak nie ma co się sugerować temperaturą, Martwią mnie jednak pozostałe objawy. Brodawki sutkowe mam delikatnie zbrązowiałe na otoczce, a same sutki są zaczerwienione. Ciągle odczuwam wilgno, a na dodatek parcie na pęcherz.

Gość gość
Witaj. Ja zaszlam w ciążę w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek anty. Ale niestety ją stracilam z powodu pustego jaja. Myślałam że te objawy to z powodu odstawienia tabletek. Owulacja mi się przesunela o tydzień. Miałam ból sutkow tak jak ty i brak wydzieliny.

Gość gość
Nie nastawiaj się tak na ciążę odrazu. Większość kobiet po odstawieniu tabletek miesiączkę dostaje z opóźnieniem. Pomiary temperatury mało ci dadzą,aby wysnuć jakiej wnioski należało by codziennie rano przed kilka miesięcy mierzyć temperaturę( w pochwie, przed wstaniem z łóżka i zawsze o tej samej porze). Tym się sugerować nie możesz. Co do objawów, to napewno nie są objawy ciąży skoro do miesiączki jeszcze tyle dni.

Gość CiekawaMarcelina
Czy ktoś był w podobnej sytuacji?

Gość gośćkhdg
Boże jaki szał macicy. Zaraz zaczne 6 miesiąc ciąży i nie wiem czy do tej pory miałam tyle objawów ciąży co ty na tydzień przed spodziewanym okresem. Chore, wyluzuj. U mnie np jakiekolwiek objawy oprócz klucia w macicy i zatrzymania okresu pojawiły się w 6-7 tyg. Przed okresem nie ma szans na takie objawy jak opisalas.

Gość gośćkhdg
Podsumowując objawy przez ciebie opisane nie są objawami ciąży bo na te za wcześnie, a na pewno jest za wcześnie na objawy tego typu co opisujesz. Dawno nie czytałam takich bredni, serio. Może zgłoś się najpierw do psychologa bo masz niezdrowe podejście do tematu.

Gość gość
Ja tak w temacie może: w zeszłym tygodniu moja bhcg wyniosła 0,0 a dzisiaj wyniosła 0,25. Wiem ze jest to negatywny wynik jednak z czego może wynikać wzrost ?

Czy ktoś z was miał już wykonywane badania moczu i wykryto w nim podwyższony poziom leukocytów? Czytam właśnie na stronie https://www.mamazone.pl/artykuly/ciaza-i-porod/badania-w-ciazy/leukocyty-w-moczu-w-ciazy/ , że podwyższone leukocyty w moczu podczas ciąży, świadczą o zapaleniu w obrębie układu moczowo-płciowego. Dlatego też to z tego powodu, zaleca się kobietom w ciąży, wykonywanie badania moczu co najmniej raz w miesiącu. Natomiast wracając do pytania, czy ktoś z was miał podwyższone leukocyty w moczu i udało się wyrównać ten poziom do normy?

Gość gość
Gosckhdg Zgadzam sie z Twoja wypowiedzia nie ma sie objawow ciazy przed planowana miesiaczka. Ja niedawno bylam w ciazy ale poronilam pierwsze objawy mialam w 6 tyg to byly pierwsze wymioty raz mialam tylko zgage a piersi mnie nie bolaly wogole a ty autorko moze masz tak ze zzblizajaca @ a nie ciaza lub obsesja na tym punkcie. A co do biegunki to nie wiem jak to jest ale nie wydaje mi sie zeby to byl objaw ciazy ja przynajmniej nie mialam u mnie biegunka pojawila sie przy poronieniu. Mi to wyglada na zblizajaca sie @