Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szczepionki: MMR, Priorix. DtaP. Proszę o Wasze opinię.

Polecane posty

Gość gość

Dziękuję.

Gość drK
Opinie zwyklych kobiet? A na co ci takowe? Lepiej z lekarzami i to madrymi konsultuj, pytaj, a nie ludzi, ktorzy maja zerowa wiedze medyczna pytaj. Nie pisze zlosliwie tego ;), ale ciezko zrozumiec na co komu opinia osob, ktore sie na tym nie znaja. Pozniej jest stach, panika, ruchy anty, ludzie sie bojs szczepic...za 10 lat nikt nie zapyta o to....dlaczego? Zgadnij.

Gość gość elwira
Ja powiem tak ,wszyscy byliśmy zawsze szczepieni,są pewnie wyjątki ,które nie były. To ich by trza spytać jak się dziś czują,ale to jest mniejszość jak mniemam.Ja moje dzieci zaszczepiłam szczepionkami DTP ,bo przebadane to raz ,chronią przed chorobami to dwa. Są refundowane to trzy. Sama tez byłam szczepiona i wszyscy moi rówieśnicy również, wszyscy żyją i mają się dobrze.Więc nie rozumiem całej tej bezsensownej nagonki na szczepienia

Gość gość
Córka była szczepiona mmr i nie wiem czy to przypadek ale rozchorowała się masakrycznie w nocy po szczepieniu, trzymało dwa tygodnie. Na szczepienie szła całkiem zdrowa, wieczorem już katar, kaszel, gorączka. Synek był zaszczepiony priorixem i nic mu nie było.

Gość gość
Obejrzyj film Zaszczepieni. Ja widziałam i na pewno nie zaszczepię.

Gość gość
drK 2018.06.18 Dobrze, że pyta ludzi, bo to rodzice najlepiej wiedzą jak ich dzieci znoszą szczepienia, po których szczepionkach było ok, po których coś się działo. Większość lekarzy nawet nie zgłasza nop-ów, a gdy coś się dzieje to nie wiąże tego ze szczepieniem, aby uniknąc kontroli z sanepidu. Autorko, przyłączam się do Twojego pytania, bo też mamy te szczepienia przed sobą. Moje dziecko miało poważne powikłania po BCG i obawiam się żywych szczepionek. Będziemy szczepić pod osłoną przeciwhistaminową.

Gość gość
Ja szczepię, ale nie dajmy się zwariować, że szczepienia są takie super bezpieczne, bo nie są. Owszem, większość z nas była szczepiona, ale po pierwsze szczepionki były produkowane w Polsce, a nie w Azji, a po drugie było ich mniej. Osobiście wybiorę Priorix zamiast MMR, ale to tez nie jest jakas super bezpieczna szczepionka. Będę szczepić pod osłoną z zyrtecu. Co do DtaP mam wiele obaw. Pamiętacie 6 letnią dziewczynkę, która zmarła po powrocie z przedszkola? Sprawa została natychmiastw wyciszona, ale znajomi rodziny wypowiadali się na FB (pod swoimi nazwiskami ze swoich profili), że dziecko było wcześniej szczepione DtaP. To jest tak, że większośc dzieci zniesie szczepienia bardzo dobrze, cześć średnio, a niektórym coś się stanie.

Gość gość
Nie szczep

Gość gość
MMR to zaraz po HPv najgorsza szczepionka.

Gość gość
Mmr i DTP przeżyłam horror po obu tych szczepionkach z dzieckiem.

Gość gość
Nie istnieją żadne badania dotyczące bezpieczeństwa i skuteczności szczepien. Nie posiada ich nawet ministerstwo zdrowia. Zapytajcie swojego lekarza o takie badania zobaczycie co odpowie.

Gość gość
Dziwi mnie jedno Polski establishment ślepo naśladuje we wszystkim zachód, a wolności w szczepieniach nie chce.. Obowiązkowe szczepienia są tylko w Rumunii, Bułgarii i Polsce. Polska przyjmuje bez szczepień miliony Ukraińców, a tylko swoich obywateli gnębi za nieszczepienia.

Gość gość
Co lekarz może powiedzieć... Albo będzie powtarzał za wielkimi głowami w telewizji, że to najlepiej przebadane leki, może nawet sam w to wierzy (choć lekami nie są i ciekawe na czyich dzieciach przebadane). Albo będzie kręcił.

Gość gość
19:03 racja, wcześniej nie przyszło mi to do głowy.