Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża urojona

Polecane posty

Gość gość

Witam... Ile może trwać ciąża urojona, nieleczona?

Gość gość
Nieleczona?? Nawet do kilku lat. Moja siostra to przerabiala. Wszystkie objawy ciąży, wszystkie, łącznie z rosnącym brzuchem i brakiem okresu, całe pełne 9 miesięcy, gdy już sobie uświadomiła, że nie jest, za kilka miesięcy znów to samo. Trwało to tak 2 lata, kiedy pognalismy jakl do lekarza. Leczenie długie, skomplikowane. Nerwica, ale u niej było tak, że panicznie bała się zajść, a nie, że bardzo tego chciała.

Gość gość
U mnie też tak było z powodu panicznego strachu zajścia w ciążę , a jak już zaszłam cieszyłam się bardzo no i straciłam dziecko :/

Gość gość
A ile trwał ten twój strach i urojenia?

Gość gość
Kojarze na kafe jedną dziewczynę która wmawiała sobie ciąże przez kilka dobrych miesięcy. Nie zważała na negatywne testy, betę czy badania u lekarza. Ona uważała że to wciąż może być ciąża. Pisała tu dlugi czas. Potem zniknęła więc nie wiem jak to się zakończyło.

Gość gość
Jak jesteś nastolatką, to normalne, że wkrecisz sobie jak zaczynasz współżycie. Okres z nerwów przesunie ci się o kilka dni, nieraz kilkanaście, ale to mija. Ciąża urojona trwa, trwa, i trwa. Oczywiście nieleczona. Dziewczyny, które boją się panicznie zajścia, będą w niej dłużej, bo będą biały się lekarza. Strach przed tym, że pójdziesz do ginekologa i dowiesz się, że jednak jesteś. Jest to ciężkie, szczególnie dla nastolatek, ale to ciężkie zaburzenie psychiczne. Pozdrawiam.