Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brat sie nade mną znęca

Polecane posty

Gość gość

Mam brata ma 21 lat. Mieszkam razem z nim, mamą i siostrą (6 lat) w małym mieszkaniu 30m2. On studiuje i twierdzi ze on nie musi isc do pracy i sie wyprowadzac bo "on studiuje". W tym mieskzaniu nie ma warunkow zebysmy wszyscy sie gniezdzili w klitce a on sie uczyl i nie pracowal. Nawet nie doklada sie do rachunków nie mowiac juz o tym że rzeczy dla siebie (jedzenia, zelu pod prysznic itp.) tez nie kupuje ze swoich pieniedzy. Caly dzien siedzi w domu rzadko kiedy widze zeby wychodzil na zajecia. Na dodatek jest bezczelny, arogancki, nie ma do nikogo szacunku (nawet do matki) i uwaza ze jest nie wiadomo kim. Jest po prostu chamem. Nigdy mi w niczym nie pomagal i traktował jak gó*no. A "zero", "nieudacznik zyciowy" to są najdelikatniejsze z okreslen rzucanych w moja strone. Ja jestem w 1 technikum, nie mam mozliwosci sie stad wyniesc. On potrafi mnie tez uderzyc, poszarpac, pobic. Ostatnio zagrozilam ze jesli mnie dotknie chociaz raz dzwonie po policje? Czy moge? i Czy w ogole mam jakies podstawy czy cos mu zrobia? Moja mama bezsilna, z reszta to tez jest toksyczna osoba.. Odbiera mi checi do zycia i humor, robi awantury o byle co.. Codziennie. Pomozcie

Gość gość
Leczy swoje kompleksy w ten sposób. Powiedz mu, że zaczniesz puszczać się z kolesiami, którzy gębę mu za to obiją, jak się nie opamięta. Dotrze.

Gość gość
zwyczajny pasożyt społeczny, teraz będzie "studiował" póki go nie wywalą a później z "chłopakami" pod sklepem stał i tak minimum do czterdziestki a ty skończysz technikum, pójdziesz do pracy w przysłowiowej "biedronce" i będziesz go utrzymywać :) zwykła proza życia :)

Gość gość
Ja nawet nie wiem czy je skończę bo przez niego i matkę w wieku 17 lat jestem wykończona psychicZnie i moja samoocena jest poniżej 0 a ja nie mam motywacji i siły żeby coś zrobić dla siebie

Gość gość
Bo oni mi ją odbieraja:)

Gość gość
No to nie skończych technikum a reszta w planie dla ciebie pozostaje bez zmian :) Podoba ci się ten plan twojego życia? :)

Gość gość
Oczywiście, że możesz zadzwonić na policje i POWINNAŚ bo z tego co piszesz wynika, że brat znęca się nad tobą fizycznie i psychicznie, a to mu na sucho nie ujdzie. Nie ma takiego prawa, jest pełnoletni i powinien odpowiadać za swoje czyny. Dziwię się, że twoja mama nie reaguje na jego zachowanie. Zobaczysz przyjedzie policja, zajmie się nim i ręczę tobie, że spuści z tonu, bo nie bedzie juz bezkarny

Gość gość
Powinnaś skończyć technikum bo to twoja szansa na lepsze jutro, na lepsze życie, powodzenia

Gość gość
Twój braciszek czuje się bezkarny dlatego uważa, że mu wszystko wolno. A twoja matka daje mu ciche przyzwolenie co źle świadczy o nim i o niej. Na twoim miejscu jak ciebie bije i znęca się nad tobą psychicznie to zgłosiła bym ten fakt na policję, ktora tobie pomoże, a on dostanie za swoje, powodzenia