Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ber_nika

HPV wirus brodawczaka ludzkiego

Polecane posty

Gość Ber_nika

Jak się go ustrzec?

Gość gość
nie sypiać z mężem który cię zdradza

Gość gość
Przeciez on moze sie uaktywnic po dlugim czasie albo nie byc rozpoznanym

Gość gość
Wiec maz wcale nie musi zdradzac zeby miec ten wirus

Gość gość
po dwie brodawki we włosach łonowych wyskoczyły i u mnie i u męża ,wiedziałam że to jego wina bo nikogo przed nim nie miałam to było wszystko z objawów plus u mnie nadżerka do wypalania .Jak pomyślę że z tego mógł rozwinąć się rak to mam ciarki.Lekarz mi zapewnił ze jest tylko jedna droga zarażenia ,,sex'' wiem że zdradził,wykopałam go z łózka śpi osobno.

Gość gość
9.44 to skąd go ma ode mnie? zastanów się!ja z nikim nie byłam a on owszem wiele miał kobiet i nadal ma.

Gość gość
przestańcie się łajdaczyć puszczalskie bźdźiągwy to żadnego parcha nie dostaniecie!

Gość gość
A jak dlugo jestescie malzenstwem?

Gość gość
Jak dlugo jestescie razem?

Gość gość
Nie boj sie bedzie wszystko dobrze a masz dziec? Jakie robilas badania?

Gość gość
Jak dlugo jestescie malzenstwem autorko?

Gość Ber_nika
Z moim ślubnym jestem juz 10 lat, dwójka dzieci (chłopcy) , trzecie w drodze( dziewczynka). Badania kontrolne na występowanie wirusa , jestem "-" :), przy czym ostatnio prześladują mnie artykuły, rozmowy na ten temat. Poza tym w przyszłości chciałabym ochronić swoje dzieci przed tą chorobą.

Gość gość
HPV (wirus brodawczaka ludzkiego) jest jednym z głównych czynników powodujących raka szyjki macicy. Przenoszony jest drogą płciową. Nie u każdej zarażonej osoby pojawiają się kliniczne objawy choroby, w związku z czym, wirus może zostać przekazany nieświadomie. Można się przed nim chronić ograniczając ilość partnerów seksualnych oraz wykonując szczepienie ochronne. Niestety, pomimo tego, że szczepionka przeciw HPV mogłaby uchronić wiele kobiet - znajduje się ona na liście szczepień zalecanych, tzn. za szczepienie trzeba zapłacić. Koszt jest dość wysoki i waha się w granicach około 400-600 zł za jedną dawkę (pełen cykl to 3 dawki). Szczepienie należy wykonać przed rozpoczęciem inicjacji seksualnej, czyli około 10-12 roku życia. https://szkolarodzeniaprenalen.pl

Gość gość
To jest wirus , więc żadnego lekarstwa aptecznego nie ma. Powinniśmy dbać o swoją higienę seksualną.

Gość migda
Wirus HPV może dostać się do naszego organizmu także bez bezpośrednich kontaktów seksualnych , ale przy braku odpowiedniej higieny osobistej, używanie nie swoich ręczników oraz przyborów kosmetycznych i higienicznych, jak również nieostrożność podczas wizyty w toalecie publicznej lub w saunie czy na basenie.

Gość elwirek
W moim przypadku, na szczepienie to trochę za późno, ale może gdy córka przyjdzie na świat, będzie jakaś skuteczna metoda na walkę z HPV

Gość gość
A jakie są skutki uboczne szczepionki ?

Gość gość
do elwirek dziś prawdopodobnie pojawiła się także szczepionka dla dorosłych, już po inicjacji seksualnej

Gość gość
Hpv ponoc ma 80 procent. Wymazy natrzaskac. Na kazdym inny odczyt.