Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Noworodek chce caly czas byc przy piersi o co chodzi ?

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem juz co zrobic, syn ma 3 tygodnie I od samego poczatku czesto domagal sie piersi, ale od tygodnia po prostu wisi caly czas na cycu, jestem juz wykonvzona, wydaje mi sie ze sie najada bo nieraz mu sie ulewa a mimo to dalej szuka piersi, przybiera tez prawidlowo. Jedynie na spacerze jest spokojny jak jest w wozku. Wydaje mu sie ze potrzebuje bliskosci I dlatego tak sie zachowuje,jednak nie moge caly dzien lezec z nim i karmic mam jeszcze jedno dziecko. Czy macie jakies rady jak to zrobic zeby byl will syty I owca cala ? Smoczka nie toleruuje.

Gość gość
masz zboczonego bachora :O

Autorko polecam ci sprawdzony sposób ,odciągaj mleko z piersi i podawaj przez butelkę. Wtedy dziecko naraz dużo zje i będzie spokojne a z piersi maleństwo szybko się męczy ,trochę wypije mleka i nie ma już siły dalej ciągnąć, więc za chwilę z powrotem domaga sie cyca.

Gość gość
Ma silną potrzebę ssania to ssie pierś. Smoczka podaj

Gość gość
Smoczka nie chce. Sproboje sposobu z odciaganiem mleka. Nie chcialabym rezygnowac z kp ale ciezko to wszystko pogodzic.

Gość gość
A co Ty myślisz,że w 2 minuty się nauczy tego smoczka. Może już kształt nie pasuje. Trzeba próbować.

spróbuj dać smoczek z innej firmy. Może kształt mu nieodpowiada. PDodatkowo proponuję zagłębić się w temat chustonoszenia. Ja też mam dwójkę dzieci. Chusta uratowała mi życie :)

Gość gość
Mam 3 smoczki kazdy w innym ksztalcie. Wlozenie smoczka powoduje odruch wymiotny. Wierzcie mi probowalam.

Gość gość
Lez i karm. Drugiemu dziecku nic się nie stanie jak przez miesiąc- dwa poogląda bajki, są żłobki i przedszkola, kluby malucha. To dziecko chce piersi bo stabilizuje laktacje, miesiąc- dwa i będzie git. Nie ściągaj i nie dawaj z butli- to początek końca laktacji

Gość gość
Moze jest ciągle głodny.

Gość gość
Nie jest glodny bo nie ssie piersi w ten sposob zeby lecial pokarm tylko sie bawi piersia.

Gość gość
Erotoman.A ty masz nieprzerwanie orgazm chyba?

Gość gość
Wypad zboczeńcy. Karm jak najwięcej, niech i całe dnie leży i memla cycka, ustabilizujesz laktacje za jakiś czas. To male dziecko, potrzebuje przede wszystkim ciebie. Twoj cycek to najlepsze, co zaspokoi potrzebe bliskości.

Gość gość
Próbowałaś chuste? Zaspokaja jednoczesnie potrzebe bliskości i mozesz w niej kp. Sorobuj tez różne smoczki.

Gość gość
Autorko zapisuj sobie czas i dlugosc kp. Moze tobie sie wydaje, ze dziecko caly czas na tobie wisi, caly dzień sie rozciąga w nieskonczonosc a on tak naprawdę je standardowo na noworodka. Sa tez skoki rozwojowe, dziecko wtedy wisi przez kilka dni, żeby zwiekszyc lakracje bo jego zapotrzebowanie wzrasta.

Gość gość
Boże, nie ma takiej siły, która kazała by mi cały czas leżeć z tym dzieckiem uwieszonym na cycku... Masakra. Dojarka dla dziecka. Od początku mm i żadnego wiszenia nie ma.

Gość gość
Nie znacie słowa pierś? Tylko cyc albo cycek. Wrażliwe kobiety

Gość gość
Memla pierś, ja p*****le pomemlaj sobie fiutka męża debilko. Az mi się obiad cofnął kiedy to przeczytałam.

Gość gość
gość dziś Tak najlepiej nich drugie dziecko odda do sierocińca bo cyc najważniejszy . Następna nawiedzona z kp .

Gość gość
No tak. Mleczny Cyc i memlanie najważniejsze.

Gość gość
Autorko, ja miałam to samo i też nie chciał smoczka tylko musiała być pierś, a w domu ciągle chorujacy 3 latek, który na dodatek miał sybdrom nowonaronego rodzeństwa i "cofnął" się w rozwoju. Nie wiem jak to się nazywa fachowo no ale wiadomo o co chodzi. I robiłam tam że potrzymalam najpierw smoczek przy piersi, żeby był zapach i ciepło, trochę mleka wycisnelam, wzięłam dziecko niby do ssania piersi i zamiast sutka dostał smoczka. Załapał. 2 razy go tak oszukalam i potem już ssal normalnie smoczka a piers była tylko do karmienia.

Gość gość
Może powinna starsze dziecko wywieźć gdzieś żeby miała czas i mogła poświęcać się kamieniu piersią? Niektórym to już całkiem mózg wyprało.

Gość gość
20.15 Tyle sensownych odp a ty gadasz z trolem. Czemu kobiety, ktore szybko przeszly na mm tak nienawidza innych kobiet, ktore kp? W druga strone nie ma nienawisci.

Gość gość
jest małym zboczuchem, najpierw matka, a potem się przerzuci na dziewuche.

Gość gość
Nie tylko kształt ale i tworzywo z którego zrobiony jest smoczek ma znaczenie. Moje dziecko nie akceptowało smoczKa silikonowego a chciało kauczukowy.