Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Annaalmost24

Czy mam jeszcze szanse na miłość, pierwszego chłopaka, w wieku 24 lat?

Polecane posty

Gość Annaalmost24

24 lata, zero doświadczeń związkowych na koncie, niektórzy moi znajomi po ślubie. Jestem załamana. Czy mam jeszcze szanse na miłość, zacząć życie uczuciowe od zera? Czuję się jak dwudziestolatek, który od zera musi się nauczyć czytać i pisać. Rodzice zabraniali mi randek w liceum, bo mówili, że zajdę w ciąże, nie ukończę szkoły, albo chłopak mnie pobije czy okradnie. Bałam się tego, więc trzymałam się od chłopaków z daleka, chociaż skrycie się w niektórych podkochiwałam. Teraz czuję się bardzo samotna, jakby w życiu ominęło mnie coś pięknego, jakby coś mi zabrano. Chciano mi zapewnić bezpieczeństwo za cenę pozbycia się pięknych przeżyć. Błagam o pokrzepienie, o słowo pocieszenia, bo gorzej w sprawach damsko-męskich, jak ja mam, mieć nie można.

Gość gość
A czemu masz nie mieć szansy? Jak nie spróbujesz to na pewno jej mieć nie będziesz. Każdy zasługuje na miłość :-) głowa do góry :-) PS: ja bym nie Cię nie skreslil za przeszłość, bo liczy się to co jest tu i teraz :-)

Gość gość
Tak masz szanse i to sporą. Przede wszystkim nie wstydź się, że nie masz doświadczenia, bo dziewice, czy dziewczyny z niskim przebiegiem w tym wieku są wśród facetów bardzo pożądane. To twój duży atut, mężczyźni nie cierpią gdy kobieta miała wielu przed nimi, więc stosuj to jako swój atut.

Gość Annaalmost24
Wiecie, mnie nawet ciągnie, żeby spróbować przygód, romansów, żeby zaszaleć....Ale się boję. Boję się, że nawet jeżeli pozwolę sobie a drobnostki, to dojdzie do tragedii i ja poniosę tego konsekwencje. W wieku 16 lat można się bawić w platoniczną miłość, ale nie oszukujmy się, w wieku 24 lat już do głosu dochodzi seks, a ja jestem zielona w temacie. Z jednej strony mnie ciągnie, a z drugiej się boję. Przerażają mnie konsekwencje (ciąża, aż 9 m-cy!!, poród,macierzyństwo).

Gość Annaalmost24
Co mam zrobić?

Gość gość
Możesz siedzieć i wyć, że Ci źle albo wziąć d**e w troki, zaryzykować i osiągnąć to co chcesz. My możemy Ci tu nawijac makaron na uszy non stop ale nie zrobimy absolutnie NIC za Ciebie. Mam 23 lata ale jedno co Ci powiem to to, że jeśli sama się o coś nie postarasz to nie będziesz tego mieć. I uwierz mi dziewczyno, że im dłużej będziesz jojczyc na swój los, bać się czegoś co może się wydarzyć bądź nie tym gorzej i ciężej będzie Ci się podnieść i zrobić coś z tym. Powodzenia :-)

Gość gość
Jakby po każdym seksie były z tego dzieci to liczba ludzi na świecie była by tysiące razy większa od obecnej. Twoja panika jest irracjonalna , wmówiona przez rodziców.Seks to nie lot w kosmos każdy to podłapie wystarczy wyobraźnia i chęci oraz partner oczywiście. Głowa do góry nie jesteś dziwadłem wielu facetów weźmie cię za skarb i kogoś wyjątkowego. Wy kobiety macie łatwiej wystarczy ładnie się ubrać , uśmiechnąć wyjść gdziekolwiek i adorator gwarantowany.Facet ma 100 razy gorzej uwierz mi.

Gość Annaalmost24
No niby dzisiejsza antykoncepcja jest bardzo skuteczna, ale nigdy nie ma 100% pewności. Jak mam sprawdzić, czy mężczyzna dobrze założył prezerwatywę? Co i rusz słyszy się o wpadkach z pękniętej prezerwatywy albo tabletki nie zadziałały. I szczerze mówiąc, wolałabym mieć mężczyznę doświadczonego w łóżku.

Gość Annaalmost24
Jak mam zwalczyć ten lęk przed ciążą? Jak sobie z tym radzicie?

Gość gość
0/10 slaba prowokacja. Naprawde slaba. Kobieta nie ma szans byc sama przeciez kazdy zagada do niej! 0/10