Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Werka012

CZY JESTEM DDA ??? Nie radzę sobie w relacjach z innymi osobami.

Polecane posty

Witam wszystkich ;) Pierwszy raz udzielam się na tego typu forum więc z góry proszę o wyrozumiałość :) Mój tata jest alkoholikiem. Pił od kiedy pamiętam do dnia dzisiejszego. W domu były i są ciągłe kłótnie o to ,że codziennie jest pijany. Moja rodzina nie jest patologiczną rodzinką , żyjemy w normalnym standardzie .To , że tata chodzi pijany nigdy nie wychodziło poza ściany naszego domu , jest to wstydliwy temat dla mojej całej rodziny. Mama stara się jakoś trzymać naszą rodzinę w rękach . Chociaż mieszkam z tatą mam z nim bardzo słaby kontakt, potrafimy się tygodniami nie odzywać do siebie bądź tylko krzyczeć na siebie. Tatę nigdy nie obchodziło co się wdzieje w moim i w mojego rodzeństwa życiu. Nigdy nas nie wspierał , nie powiedział że nas kocha , nigdy nie zapytał jak w szkole albo na studiach, zero reakcji na nasze jakieś osiągnięcia , finansowo też mnie nigdy nie wspierał zarabiałam na swoje wydatki już od podstawówki . Jestem najstarsza z rodzeństwa we wszystkim staram się pomagać zarówno mamie jak i rodzeństwu. Dalsza część dotyczy moich związków . Bardzo chcę z kimś być , ale boję się, że to znowu się skończy. Kompletnie nie potrafię sobie poradzić w związkach oraz relacjach przyjacielskich . Mam 24 lata i 3 związki za sobą . Każdy z ich mam wrażenie rozpadł się z mojej winy. Nie umiem zaufać żadnemu facetowi . Chce kochać i być kochana, ale gdy już tylko jestem w związku niszczę tą relację przesadnią zazdrością , rozstaniami co drugi dzień , częstą zmianą zdania , bardzo często gdy widzę już że koś mnie kocha to sprawdzam tą osobę na ile mogę sobie w tym związku pozwolić robię przykrośc***artnerom, doprowadzam do częstych kłótni. Zrywam te relacj***ardzo często chodź tak naprawdę tego nie chcę , a gdy już poczuję , że partner się oddala to sama kończę związek . Tak samo jest z przyjaźnią nie umiem jej długo utrzymać , znajomi mi mówią że nie umiem się przyznać do błędu. Czy to DDA ? Macie podobne przeżycia ? Jak sobie z tym radzicie ?

Gość gość
Ewidentnie DDA, zaburzenia emocjonalne, niestałość, niedojrzałość do podejmowania decyzji. To samo nie przejdzie, każde niepowodzenie będzie niekorzystne przy kolejnej próbie bycia z kimś. Proponuję iść na terapię, jeśli chcesz normalnie funkcjonować. Bądź terapia z przyszłym partnerem.

Gość gość
Koniecznie wybierz się na terapię DDA, bo w przeciwnym wypadku będziesz powielała w związkach te same schematy (to jest podświadome) i będziesz z tego powodu coraz bardziej nieszczęśliwa i zagubiona.

Gość gość
Ratuj się dziewczyno.

Gość gość
Myślę, że warto, żebyś udała się do psychiatry. Ja byłam u doktor Dr Kołodziej-Kowalskiej i serdecznie polecam taką wizytę. Jest ona ciepła i wyrozumiała oraz po ludzku rozmawia i potrafi wysłuchać człowieka. Dostałam także dobre leki, które już zaczynają działać. Serdecznie polecam!

Gość gość
A mi to wygląda na borderline

Gość gość
typowe objawy DDA omijac takie z dakeka

Gość gość
powinnas zostac stara panna bo nie nadajesz sie do zwiazków DDA nie umią żyć w normalnych rodzinach ,rozbijają je niszczą to typ samotników, nie potrafią okazywać uczuć, egoistyki,nie potrafią kochać i dać sie kochać jezeli nauczysz sie kochać i dawać miłość partnerowi tzn ze wyszłaś z syndromu DDA w póżnym wieku przy wsparciu partnera można z tego wyjść

Gość gość
Ja mam 22 lata i powiem Ci że jak czytałem o Twojej sytuacji w to po prostu po części jakbym siebie widział, tylko że ja nie byłem nigdy w związku i nie wiem jak by to było u mnie z partnerką oraz jestem najmłodszy z rodzeństwa. Na dodatek jestem nieśmiały, małomówny itp, po prostu życiowa piz*a. Ja też nie wiem czy mam ten syndrom DDA czy coś innego ale pewnie tak jak u Ciebie i u mnie odbija się sytuacja w rodzinie, brak zrozumienia, wsparcia, rodzinnej miłości itp. Nie wiem jak jest u Ciebie ale ja nie umie iść do psychologa i opowiedzieć mu o tym oraz co w tych czasach jest chyba najważniejsze to też niezbyt mam za co iść na takie spotkanie, więc mam doła :/ Mam nadzieję że Ty spróbujesz :)