Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uspilam kota i nie moge tego przeżyć ;(

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj uspilam kota po tym jak weterynarz mnie poinformował ze ma objawy fiv. Jest to nieuleczalny wirus i mój kot był w naprawdę złym stanie i z informacji jakie otrzymałam to albo należy go uśpić albo mogą próbować go leczyć doraźnie ale nie gwarantuje to ze nie będzie cierpiał. Mam jeszcze jednego kota w domu i musiałbym je trzymać oddzielnie non stop. Zdecydowałam sie go uśpić i nie moge teraz dojść do siebie bo zdałam sobie sprawę ze jeszcze mógłbym spróbować go jakoś podleczyć i teraz żałuje tej decyzji i cZuje sie jak morderca i nie moge sobie tego wybaczyć. Ciagle mnie prześladuje ta myśl ze mógłbym zrobic wiecej a poszłam na łatwiznę . Sama juz nie wiem. Czy był ktoś w takiej sytuacji ? Naprawdę nie moge sobie tego darować - chyba jestem złym człowiekiem ;(

Gość gość
Mogłaś go leczyć ale to by było tylko po to żeby mieć go dłużej pzy sobie. Kot by tylko cierpiał, by się tylko meczyl. Dla niego to była lepsza decyzja.

Gość gość
No i nie wskrzesisz go już...spokojnie. Życie kota nie ma takiej wartości jak życie człowieka, a tym bardziej cierpienie nie ma już dla niego żadnego sensu. To normalne, że po takich decyzjach przychodzą znaki zapytania.Ja miałam nawet w takim czy nie za szybko zakopałam chomika, bo koleżanka powiedziała, że mógł odżyć...ale to nie ma sensu. Był nieuleczalnie chory, zrobiłaś to, co wydalo Ci się lepsze.

Gość gość
Miał kocią białaczkę i tak by zdechł, a jeszcze przedtem się nacierpiał. Nie pozwoliłaś na to, po co się obwiniasz? Czasu nie cofniesz, więc się zamknij ☹