Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie moge ogarnac swojego zycia..chyba jestem mloda alkoholiczką

Polecane posty

Gość gość

Nie moge ogarnac swojego zycia..chyba jestem mloda alkoholiczką

Gość gość
Jak w temacie.. chyba potrzebuje pomocy coraz bardziej sobie ze wszystkim nie daje rady.. staram sie ogarnac ale wszystko spelza na niczym. Chcialabym z kims porozmawiac kto ma podobny problem nie wiem juz co robic..

Gość gość
Od smierci ojca bardzo duzo pije.. chociaz nie powinnam, odnowilam kontakt z chlopakiem ktory tez jest uzalezniony i kiedys razem wpadalismh w takie ciagi, ale to bylo barzzo dawno. Na pozor ogarniam robie studia podyplomowe, chodze do pracy , ale wystarczy ze zobacze alkohol albo odezwie sie do mnie on I wszystko bierze leb. Nie chce tak dalej..bo mam kiepskie zdrowie a mimo to nie moge przestac..nie wiem juz co ze mna jest..

Gość gość
Wczoraj chcialam porozmawiac i powiedziex mu ze juz nie chce dalej i co skonczylo sie na tym ze przyszlam do niego wzielam sobie piwo jedno drugie trzecie I tyle z mojego gadania..

Gość gość
Chcialabym poznac jakiegos niepijacego chlopaka albo nawet kolezanke..mam wrazenie ze wszyscy w mooim otoczeniu pija a bez tego nie rusze z miejsca.. teraz widze jak wazne jest to kim otaczamy sie.. byl okres ze nie pilam wcale I takich tez mialan znajomych teraz czuje ze trace nad wszystkim kontrole mam ochote doslownie wyplakac sie komus w rekaxh i zeby ktos sila mi nawet pomogl..

Gość gość
Trudna sytuacja, idź do lekarza psychiatry oni zajmują sie problemami alkoholowymi, idź póki nie jest z a późno być może.

Gość gość
Myslalam o AA naweg o tym zeby z kims pogadac kto ma podobny problem ale mieszkam w malej miejscowisci I tutah nie ma mowy zebym poszla na te spotkania. Juz nie chodzj o wstyd czy cos ale wiekszosx ludzi to sztajmesy z mojego sasiedztwa albo ludzie z wyroku sadu. Nie wszyscy ale wiekszisc. No i jest tez tm on ten chlopak wlasnie z wyroki sadu wiec to w ogole mija sie z celem..

Gość gość
masz gg?

Gość gość
Hej możesz z tego wyjść! Głowa do góry ! Masz ambicje - studiujesz. I zdajesz sobie sprawę z problemu który masz. Spójrz na to z boku , co byś doradzila osobie w twoim położeniu? Myśl rozsądnie, potrafisz! A żeby sobie pomóc tak na 100% idź do poradni uzależnień, to nie wstyd. Zacznij terapię,odetnij się od tego chłopaka i otoczenia w którym jesteś. Na pewno znasz pozytywnych ludzi .. warto obracać się między ludźmi którzy patrzą optymistycznie na świat :))

Gość gość
Nie mam ale moge zalozyc..

Gość gość
Chodze na terapie ale na nfz to wyglada bardzo slabo spotkania sa dwa razy w mscu, zreszta dopiero zaczelam.. ale to zwykla terapia nie uzaleznien..ja juz nawet nie wiem czy jestem uzalezniona czasem mysle ze sobie to wkrecam I jedyne co musze zrobic to sie po prostu wziac w garsc..

Gość gość
Jesli chcesz to zostaw numer gg to zagadam pozniej..

Gość gość
Autorko, zawsze lepiej coś robić niż nic. Udaj się do gminnej komisji rozwiązywania problemów alkoholowych - dostaniesz namiary na poradnie, może tez jakieś prywante/charytatywne organizacje z Twojej okolicy, gdzie możesz szukać pomocy. To czy jesteś alkoholiczką czy tylko sobie wkręcasz to nie jest łatwe pytanie - diagnoza czasem sprawia kłopot nawet doświadczonym psychiatrom, tego się nie da zmierzyć testem krwi.

Gość gość
Nie rozumiem ludzi którzy uważają psychiatrę za kogoś złego, ten człowiek kończył szkołę w tym kierunku to nie wstyd do niego iść tym bardziej z takimi problemami.

Gość gość
47047797

Gość gość
piszesz rozsądnie może będą jeszcze z ciebie ludzie. powodzenia.

Gość gość
9:53 Kazdu alkoholik tak mówil. Idź do aa albo jakiejś poradni.