Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość realna888

Jak odmówić?

Polecane posty

Gość realna888

Spotykam się z pewnym facetem, który mi się podoba. Poznaliśmy się przez wspólne zainteresowania. Niestety, jesteśmy z dwóch różnych miast, które dzieli 120 km. W zeszły weekend odmówiłam wyjazdu z nim na koncert, bo nie miałabym jak z niego wrócić wieczorem. Nie mam samochodu, on zresztą też nie. Koncert był w małej miejscowości, gdzie nie bardzo są hotele. Poza tym moja koleżanka dowiedziała się, że jest w nieplanowanej ciąży i musiałam ją wspierać. Obraził się na kilka dni. Potem rozmawialiśmy normalnie. Dzisiaj sam napisał, że już nie może się doczekać naszego zlotu (zlotu miłośników naszej pasji), bo spędzimy razem weekend. Ja na początku się z tego cieszyłam, ale od poniedziałku mam okropne mdłości, możliwe, że to refluks i nie mam sił na ten wyjazd. Dzisiaj poszłam tylko na zakupy do supermarketu i musiałam je zostawić przyjaciółce, bo pognało mnie do łazienki na wymioty. Nie chcę wyjść na osobę, która się wymiguje od spotkań. Wiem, że to źle wygląda. Jak mu odmówić tego wyjazdu, żeby mnie nie skreślił?

Gość Pomponikrozowy
Jeżeli Ci zależy na tej osobie, wyjaśnij, jak się czujesz i ze wprawdzie z żalem rezygnujesz ze zlotu, ale (jeśli go nie przeraża widok chorej osoby ;)) zapraszasz go do siebie. Jeśli jest madry i empatyczny wybierze Ciebie.

Gość realna888
@Pomponikrozowy dziś , jak to ująć, żeby nie uznał, że zapraszam go do siebie na wspólną noc? Na to jest dla mnie za wcześnie.

Gość gość
Jak wy to robicie, że zawsze wam coś dolega jak nie trzeba?

Gość Pomponikrozowy
Moim zdaniem do facetów trzeba mówić prosto i zwięzle. Możesz mu powiedziec, ze zapraszasz go, bo za nim tęsknisz, ucieszy Cie jego obecność (szybciej wrócisz do zdrowia :)) ale tez nie chcesz być odebrana dwuznacznie, bo dla Ciebie to za wcześnie, aby przesuwać relacje na wyższy poziom, bądź tez nie jesteś gotowa na pełna intymność i masz nadzieje, ze zrozumie. To tez będzie dobrym wskaźnikiem, co on do Ciebie czuje...bo jeśli po takich słowach wybierze zlot, to sama wiesz..

Gość realna888
Pomponikrozowy dziś , no mogę tak powiedzieć. Dla mnie też może jechać sam na ten zlot. Nie mam parcia, żeby się z nim widzieć w ten weekend.